ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όποιος χάσει, δεν πρέπει να σαμποτάρει τη διαδικασία

Επιμένει σε εκλογή αρχηγού τον Σεπτέμβριο, ο Θεοδωράκης

Τον τόνο στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρεί να δώσει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έχει ήδη εξάλλου δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για επικεφαλής του νέου σχήματος, ενώ χθες εξέφρασε την ευχή να υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες που θα εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, ώστε η σύγκρουση στη βάση να είναι πολιτική και όχι οργανωτική.

«Υπάρχει ένας κόσμος φιλελεύθερος, κεντρώος, κεντροαριστερός, οικολόγοι, της ανανεωτικής αριστεράς οι οποίοι θέλουν να δημιουργηθεί κάτι μεγάλο που να τους περιλαμβάνει όλους. Nα υπάρχει στην Ελλάδα ένας δυνατός τρίτος πόλος. Να υπάρχει η δεξιά, να υπάρχει η αριστερά του κ. Τσίπρα και να υπάρχουμε και εμείς», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστηρίζοντας πως η πρότασή του είναι να αφήσουν την οργανωτική κουβέντα για τις καρέκλες και να πάνε ο καθένας με τις θέσεις του στον λαό και να εκλέξουν νέο αρχηγό τον Σεπτέμβριο, από ένα σώμα ει δυνατόν 200.000 ανθρώπων και πάνω. Αυτός ο αρχηγός θα έχει και την ευθύνη να κάνει ένα συνέδριο για την ίδρυση του νέου φορέα, καθώς η λογική να πάνε σε μία ομοσπονδία ή σε ένα συνασπισμό κομμάτων –όπως προτείνει η Φώφη Γεννηματά- δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να «πάει σπίτι του» αυτός που δεν θα εκλεγεί, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι είναι αυτός που θα αποφασίσει τι θα κάνει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σαμποτάρει την όλη διαδικασία. «Αν δεχτούμε ότι θα γίνει μια διαδικασία με μας τους τρεις (σ.σ. Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Θανάση Θεοχαρόπουλο), οι δύο που δε θα νικήσουν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν ή να πάνε σπίτι τους και όχι να σαμποτάρουν αυτό το οποίο θα έχει γεννηθεί», είπε, ενώ και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει κανείς να είναι σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές τα κόμματα θα κατέβουν ως έχουν σήμερα…

Όσον αφορά τον ίδιο, πάντως, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί στα ψηφοδέλτια οποιουδήποτε άλλου κόμματος, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια ‘μετακόμισής’ του σε άλλον πολιτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.