ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην UEFA

Επιστολή διαμαρτυρίας Κοντονή για το πανό στο Αλβανία - Ελβετία

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA με αφορμή το προκλητικό πανό στην αναμέτρηση του Euro μεταξύ της Αλβανίας και της Ελβετίας.
kontonis

Τo προκλητικό πανό στην αναμέτρηση της Αλβανίας με την Ελβετία για το Euro 2016 προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της ελληνικής πολιτείας. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA και συγκεκριμένα στον γενικό γραμματέα, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη ΓΓΑ:

«Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.