ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία

Επιστρέφει o "κόκκινος" συναγερμός για την τρομοκρατία

Επιστρέφει σε πρώτο πλάνο, ο "κόκκινος" συναγερμός για την τρομοκρατία στην Γαλλία.
Feature Nice

Ένα ζευγάρι αστυνομικών σκοτώθηκε από ένα νεαρό 25 χρόνων, που με τη σειρά του πέσε νεκρός από πυρά αστυνομικών χθες το βράδυ στην Μανιανβίλ, που βρίσκεται πενήντα χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού. Σώθηκε ο γιος του ζεύγους, ηλικίας τριών ετών. Μια επίθεση που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε ο ISIS.

Τα σοβαρά επεισόδια, ιδιαίτερα στην Μασσαλία, έχουν υπογραμμίσει ορισμένες ελλείψεις στο σύστημα ασφαλείας που έχουν καταστρώσει οι αρχές, επικεντρωμένες για μήνες σχετικά με τον κίνδυνο επιθέσεων. Ο Αμπάλα Λαροσί, είχε ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν για την ένταξη σε μία ομάδα εξτρεμιστών και είχε προσπαθήσει να διαφύγει στο Αφγανιστάν για να συμμετάσχει στον πόλεμο των ισλαμιστών. Ο 25χρονος άνδρας, έδρασε χθες το βράδυ γύρω στις 21.30, καταφέρνοντας πολλαπλά κτυπήματα με μαχαίρι στον αρχηγό της αστυνομίας που πήγαινε σπίτι του, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Στη συνέχεια, ο Λαρόσι, ο οποίος το 2013 καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με έξι μήνες αναστολή, πήγε στο σπίτι και σκότωσε και τη γυναίκα του αξιωματικού της αστυνομίας. Άμεση ήταν η άφιξη της αστυνομίας, που μετά από μερικές ώρες διαπραγμάτευσης σκότωσε τον 25χρονο άντρα, ελευθερώνοντας το παιδί ηλικίας τριών ετών, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Σήμερα το πρωί, το πρακτορείο ειδήσεων του Isis υποστήριξε τη διπλή δολοφονία, επιβεβαιώνοντας έτσι το φόβο του επικεφαλής ασφαλείας τον περασμένο μήνα, όταν μιλώντας στην επιτροπή της βουλής είχε εγείρει τον κίνδυνο όχι μόνο για επιθέσεις με μεγάλο αντίκτυπο κατά τη διάρκεια του Euro 2016, αλλά και σε στοχευμένες επιθέσεις σε άτομα, που ενδεχομένως αποτελούσαν εφικτούς στόχους. Μέχρι στιγμής φέτος, περισσότερα από εκατό άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, επειδή θεωρούσαν κοντά σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.