ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλάζια αμηχανία από τη δημοσκόπηση της Κάπα

Επιστροφή Μητσοτάκη και φουλ επίθεση στη Ν.Δ.

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λέσχη Μπίλεντρμπεργκ που συνεδρίασε στη Δρέσδη, θέτει ξανά σε κίνηση τη γαλάζια μηχανή.
mitsotakis1

Εντός εβδομάδος η Ν.Δ. έχει τη συζήτηση στη Βουλή για τον αναπτυξιακό όπου θα πρέπει να διαχειριστεί την απόφασή της να πει «όχι», θέση που αναμένεται να προκαλέσει την επίθεση της κυβέρνησης ενώ ήδη τροφοδοτεί γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος καθώς αρκετοί βουλευτές θεωρούν ότι η στάση αυτή συνιστά λάθος.

Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας στις αποσκευές του τις συζητήσεις που είχε με τους ισχυρούς του κόσμου κατά τη διάρκεια των οποίων είναι βέβαιο ότι σχημάτισε γνώμη και ως προς τη στάση τους έναντι των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων, αναμένεται να χαράξει την περαιτέρω στρατηγική του , προκειμένου όπως λένε συνεργάτες του, η Ν.Δ. να είναι καθόλα έτοιμη το Σεπτέμβριο, όταν και αναμένονται πολιτικές εξελίξεις. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, άλλωστε, εκτιμά ότι το σχήμα Τσίπρα – Καμμένου δεν μπορεί, αντικειμενικά, να μακροημερεύσει, ό,τι κι αν ισχυρίζεται το Μαξίμου.

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ξεκινά υπό τα νέα δεδομένα που – περιέργως – διαμόρφωσε μία και μόνον (!) δημοσκόπηση. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, η συγκεκριμένη μοιάζει να μετρά τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στο όριο των 3,5 μονάδων, θολώντας έτσι την εικόνα δεδομένης επικράτησης της Ν.Δ.

Η Συγγρού αντέδρασε με ένταση, κυρίως λόγω της προσπάθειας εκμετάλλευσης που ξεκίνησε το Μαξίμου, σχολιάζοντας ότι η Κάπα Research, «πάντοτε έδινε πολύ μικρότερες διάφορες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία επέμενε μέχρι το τέλος να δίνει τρίτο τον κ. Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογή της νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.