ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ από την Κομοτηνή

Σαφή μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έστειλε από την Κομοτηνή όπου μίλησε χθες η Φώφη Γεννηματά, εγκαινιάζοντας ένα οδοιπορικό της σε όλη την ελληνική περιφέρεια.
fofikomotini

Τονίζοντας ότι αναγκαία συνθήκη για την έξοδο από την κρίση είναι να ενωθεί ξανά η διχασμένη Ελλάδα, κάτω από την ομπρέλα ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης , αναφέρθηκε στην απόφαση που έχουν πάρει οι δυνάμεις του χώρου να συγκροτήσουν έναν δημοκρατικό πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης. «Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τίμια και καθαρά τους λογαριασμούς με το παρελθόν, να ενώσουμεευρύτερες δυνάμεις και να ανοίξουμε πανιά για το μέλλον», είπε, επιτιθέμενητόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και στην ΝΔ.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο μία καταστροφική πολιτικήφόρτωσε τη χώρα με επιπλέον χρέος και στέλνει στους πολίτες το λογαριασμό μεπρόσθετα μέτρα», είπε, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θριαμβολογείπάνω σε ερείπια» και αποδίδοντάς της ευθύνες για τα μέτρα που έχουν ληφθεί επίημερών της, βαρύνοντας κυρίως τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα και οδηγώντας την χώρα πίσω στην ύφεση. Την ίδιαώρα όμως, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικήςαντιπολίτευσης ακούγονται ολοένα και πιο ίδιοι. «Και οι δύο τους χέρι-χέρικαταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση, λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔπαρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημοπρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων και η ΝΔ και Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή στην πραγματικότητα με την διαφορά ότι στον κ. Τσίπρα χρειάστηκαν 6 μήνες και 17 ώρες παραπάνω δήθενδιαπραγμάτευσης. Και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, που εκτροχίασετην οικονομία, που χρεοκόπησε τη χώρα. Και όλα αυτά όταν η χώρα βούλιαζε, ο λαός μάτωνε, και το ΠΑΣΟΚμόνο του προσπαθούσε να σηκώσει το βάρος!», είπε, σημειώνοντας πως «ούτε η Δεξιά των συμφερόντων της ελίτ»,ούτε ο λαϊκισμός της εκμετάλλευσης της φτώχειας από τον ΣΥΡΙΖΑ» μπορούν ναεκφράσουν την ανάγκη μίας ισχυρής μεσαίας τάξης που θα λειτουργείσταθεροποιητικά για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία. Κατηγόρησε εξάλλουτον Αλέξη Τσίπρα ότι βρήκε την ‘μαγική λύση’ στους φόρους και τον ΚυριάκοΜητσοτάκη ότι την βρήκε στις περικοπές, καλώντας από την πλευρά της σε απάντησηόλων αυτών, τα μέλη και τους φίλους της προοδευτικής παράταξης να πάρουν την υπόθεσηστα χέρια τους και να δημιουργήσουν νέους πυρήνες και δίκτυα παντού σε ένα «καθαρόκαι περήφανο πατριωτικό δημοκρατικό κάλεσμα».

Περιγράφοντας όμως το όραμά της για τηναναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, έστειλε σαφή μηνύματα προς όσουςευαγγελίζονται τη διάλυση των κομμάτων του χώρου, με στόχο τη δημιουργία κάτιπαντελώς νέου από μηδενική βάση. «Ο νέος πολιτικός φορέας δεν θα προκύψει με φαντασιώσειςπαρθενογένεσης και αναζητήσεις Μεσσία. Δεν γκρεμίζουμε το γήπεδο, δεν θααφήσουμε την παράταξη να παίζει εκτός έδρας, αναζητώντας στέγη εδώ καικει», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τηναρχή είναι η συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και συλλογικοτήτων, στη βάση μίαπροοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Υποστήριξε εξάλλου πως η δύναμη τηςσύνθεσης, στο πλαίσιο ενός είδους συν-ομοσπονδίας, μπορεί να δημιουργήσεικοινωνική δυναμική και να πολλαπλασιάσει την επιρροή του χώρου και έτσιδημιουργείται και η απαραίτητη λαϊκή βάση για το νέο που είναι ο τελικόςστόχος. Όσον αφορά στα περί νέου αρχηγού, υποστήριξε ότι «το αληθινό διακύβευμαείναι η αναγέννηση της παράταξης και όχι τα αρχηγιλίκια», υποστηρίζοντας πωςακριβώς για αυτό δεν αθροίζονται μηχανισμοί, αλλά διαμορφώνονται οι όροι και οιπροϋποθέσεις για να πολλαπλασιαστεί η δύναμή τους, παραπέμποντας από εκεί καιπέρα στις ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες βάσης, με όρους κοινωνίας γιανα δώσουν λύση στο θέμα του αρχηγού…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.