ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερευνα του ΕΒΕΑ

Επτά στους δέκα Ελληνες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές - φορολογικές τους υποχρεώσεων

Περίπου 70% των Ελλήνων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
eforia1

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, το 89% εκτιμά ότι τα ληφθέντα μέτρα, σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, ενώ μόλις το 6% φαίνεται να εμπιστεύεται τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, το 78% εκτιμά ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι σε θέση να συμβάλλει στην επίτευξη αυτών.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 78% διατηρεί απαισιόδοξη στάση, το 14% αισιόδοξη, ενώ το 8% επιλέγει να μην απαντήσει. Όσον αφορά τον προσωπικό δείκτη αισιοδοξίας, το 76% δηλώνει απαισιόδοξο, το 16% αισιόδοξο και το 8% δεν διατυπώνει κάποια άποψη.

«Το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια βυθίζει την οικονομία στην ύφεση. Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. Για μια ακόμη φορά επιμένουμε στην ανάγκη προώθησης και υλοποίησης αναπτυξιακών μέτρων που θα δώσουν μια νέα πνοή στην αγορά» σχολιάζει σχετικά, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κι όλα αυτά, όταν οι εφορίες εκδίδουν καθημερινά χιλιάδες κατασχετήρια για τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών και συνταξιούχων που χρωστούν πάνω από 500 ευρώ αφαιρώντας -σε όσους δεν έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό- το σύνολο των χρημάτων τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.