ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές καταγγελίες στην Κύπρο

Αισχροκέρδεια στο μάξιμουμ - Νερό με 6 ευρώ και καφές με 7

Νερό από χρυσάφι και καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία με ναυλωμένη πτήση πρέπει να έχουν κάποια υποστατικά στην Κύπρο καθώς ξεφεύγοντας από κάθε όριο αισχροκέρδειας χρεώνουν μέχρι και 6 ευρώ το μπουκάλι με το νερό ενώ μπορείς να βρεις καφέ που σε ξυπνάει και η κατανάλωσή του αλλά κυρίως το να τον πληρώσεις όταν σου τον χρεώνουν 7 ευρώ.
xrysafi

Κάπου μεταξύ κρίσης και ανάπτυξης(;) και εκτός μνημονίων, κάποιοι θεώρησαν σωστό να αυξήσουν τις τιμές τους, ή να διατηρήσουν τις ήδη ψηλές χρεώσεις τους, σε αγαθά και προϊόντα όπως το νερό και ο καφές.

Το παρατηρητήριο τιμών, εντόπισε και δημοσίευσε χθες μια αναλυτική λίστα από όλες τις πόλεις, για τα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά και παραλιακά καταλύματα και κέντρα αναψυχής.

Οι τιμές που καταγράφηκαν αφορούν περίπου 157 υποστατικά με το εύρος να καλύπτει όλα τα βαλάντια. Σύμφωνα με τον κατάλογο τιμών που καταρτίστηκε από τον ΚΟΤ (Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού), και αφορά κυρίως ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλες τις επαρχίες, οι τιμές για το εγχώριο νερό, συσκευασίας μισού λίτρου κυμαίνονται από €0,50 μέχρι και €3, ενώ το για το λίτρο οι τιμές αρχίζουν από €1,5 και φθάνουν μέχρι €6.

Ο χυμός πορτοκάλι σε συσκευασία των 250ml πωλείται από €1,5 μέχρι €4, ενώ οι τιμές για φρέσκο χυμό πορτοκάλι φθάνουν και τα €6. Για το φραπέ η χαμηλότερη τιμή στον κατάλογο είναι τα €1,50 και η ψηλότερη τα €6,40, ενώ τον κυπριακό καφέ μπορεί να τον απολαύσει κανείς πληρώνοντας από €1 έως και €3,50.

Τα αναψυκτικά μπορεί κάποιος να τα βρει από 1,50 ευρώ έως και 4 ευρώ και την εγχώρια μπύρα σε φιάλη ή συσκευασία των 330ml, από 3 ευρώ έως 7 ευρώ.

Αλλά και στην περίπτωση των burgers με πατάτες, που είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές καλοκαιρινού σνακ, οι τιμές κυμαίνονται από 5 ευρώ, έως και 16 ευρώ.

Πηγή: city.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.