ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπάθειες για ταχύτερη έκδοση βίζας

Αισιόδοξος ο Σταθάκης για την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία

Αισιόδοξος για την εισροή Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα κατά την τρέχουσα περίοδο εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά, ο Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, που το μεσημέρι συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού στο Επιμελητήριο της πόλης.
stathakis

« Οι στόχοι είναι πολύ φιλόδοξοι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο τουρίστες» είπε, χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την ταχύτερη έκδοση βίζας σε Ρώσους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την χώρα μας.

Όπως έκανε γνωστό, «έχουμε ενισχύσει το προσωπικό μας στα 55 άτομα και έχουμε φθάσει στο σημείο να μπορούμε να εκδίδουμε 6000 βίζες την ημέρα. Στόχος είναι στα τέλη του μήνα ο αριθμός αυτός να φθάσει τις 10000».

Από τα Χανιά ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με στόχο την πάταξη του φαινομένου της παραξενοδοχείας.

«Στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εμείς φιλοδοξούμε να υπάρχει καταγραφή και μητρώο αυτών που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο.

Θέλουμε όλες οι συναλλαγές να είναι νόμιμες και καθαρές», επισήμανε ο υπουργός.

Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού ο κ. Σταθάκης τους ενημέρωσε για το νέο αναπτυξιακό νόμο, τις δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ καθώς και για το πακέτο «Γιούγκερ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.