ΕΛΛΑΔΑ

Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Eurobank: Έμφαση στις επενδύσεις και την καινοτομία

H Eurobank θα συνεχίσει να επενδύει στην ανοιχτή καινοτομία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των νεοφυών ομάδων συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία, επισήμανε ο γενικός διευθυντής και Group Chief Digital Officer της Eurobank, Σωτήρης Συρμακέζης, σε χαιρετισμό του στη διάρκεια εκδήλωσης για την ανάδειξη των νικητών του πρώτου περιφερειακού διαγωνισμού Fin Tech, "Beyond Hackathon".
eurobank

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη, από μια σειρά πρωτοβουλιών που σχεδίασε και υλοποίησε το νεοσύστατο κέντρο καινοτομίας της Eurobank, σε συνεργασία με τις εταιρείες "Foundation M.P." και "The Cube Works Pace Μ.Ι.Κ.Ε." με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών.

Η Μαρία Λεοντίου, επικεφαλής του νεοσύστατου κέντρου της Τράπεζας, δήλωσε ότι αυτός ήταν ο πρώτος διαγωνισμός "Beyond Hackathon" και θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο διαγωνισμός "Beyond Hackathon" υποστηρίχθηκε από παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικούς επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες mentoring στους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Κορυφαίες εταιρείες υποστήριξαν το διαγωνισμό με inkind χορηγίες φροντίζοντας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου οι συμμετέχοντες να δουλέψουν απερίσπαστοι πάνω στις ιδέες τους.

Τον διαγωνισμό υποστήριξαν και προώθησαν οι Τράπεζες του ομίλου Bancpost SA, Eurobank Bulgaria AD & Eurobank Cyprus Ltd, στη Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο αντίστοιχα. Περισσότεροι από 150 Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ δήλωσαν συμμετοχή.

Η έναρξη του διαγωνισμού σηματοδοτήθηκε από διεθνούς φήμης ομιλητές, όπως ο Carlos Diaz της SAP, ο James Dickerson της Accenture και η Liz Lumley του Startupbootcamp FinTech, με στόχο να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες αλλά και να μοιραστούν τις προσωπικές εμπειρίες τους από τη διεθνή FinTech σκηνή. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση 17 ιδεών που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, από προγράμματα επιβράβευσης μέχρι και εφαρμογές βασισμένες σε τεχνολογίες blockchain.

Ο διαγωνισμός "Beyond Hackathon" κορυφώθηκε με τις παρουσιάσεις 17 ομάδων ενώπιον της κριτικής επιτροπής που απαρτιζόταν, εκ μέρους της Eurobank από τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους της Τράπεζας Σταύρο Ιωάννου, Θεόδωρο Καλαντώνη τον Σωτήρη Συρμακέζη και τους Β. Τραπεζάνογλου για την VIVA Wallet S.A, Σ. Τραχάνη για την Odyssey VP και E. Lumley, για την Startupbootcamp FinTech.

Τα χρηματικά βραβεία που διέθεσε η Eurobank στους 3 νικητές του διαγωνισμού (5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα) απονεμήθηκαν ως εξής:

1ο βραβείο στην ομάδα Counterfactual με τους Γιώργο Διαμαντόπουλο, Κώστα Ευαγγέλου και Λαμπρινή Ζάμπουγια για την ιδέα "Hack your finances, enrich your life", μια εφαρμογή που στη βάση των συναλλαγών με κάρτα ή μετρητά έρχεται να συμβάλει, με υποδείξεις και συμβουλές, στη μείωση δαπανών του χρήστη.

2ο βραβείο στην ομάδα Xbots με τους Αλέξανδρο Ίβο, Κωνσταντίνο Καραβέζη, Ιωάννα Μαρασιώτη και την Ελισάβετ Αβερκιάδη για την ιδέα Taki - The 1st Greek Personal Banking Chatbot Assistant, μια εφαρμογή που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη μέσα από το personalisation.

3ο βραβείο στην ομάδα Imperia Mobile με τους Hristo Todorov, Valentin Kalchev, Petya Dzhurdheva και την Rositsa Maslarksa από τη Βουλγαρία, για την ιδέα iBank, μία καινοτόμο iOS εφαρμογή για κινητά, προσανατολισμένη στις ανάγκες του χρήστη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.