ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγή της ευρωζώνης: Η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για τις τελευταίες εκκρεμότητες

EuroWorking Group: Προθεσμία 24 ωρών για το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης

Την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων ως αύριο Τρίτη θα περιμένει το EuroWorking Group για να εγκρίνει και τυπικά το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους θεσμούς, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Η εν λόγω πηγή της ευρωζώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο.

«Αυτό θα ήταν πολύ καλό», σχολίασε ο αξιωματούχος. Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο οποίο είναι ανάγκη να σημειωθεί «πρόοδος».

Τέλη Ιουνίου η εκταμίευση 

Στα τέλη Ιουνίου παραπέμπει η κυβέρνηση την εκταμίευση της δόσης, αφού τυπικά οι τελευταίες εκκρεμότητες της αξιολόγησης δεν έχουν κλείσει ακόμη.

«Έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης (των 7,5 δισ. ευρώ)» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group. Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, «η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και κατ' επέκταση την εκταμίευση της δόσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.