BREXIT

Ζήτησε την ακύρωση της βρετανικής προεδρίας το 2017

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για την ενεργοποίηση του Brexit

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψήφισμά του τονίζει, πως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία της πλειοψηφία των πολιτών του και να υποβάλλει το συντομότερο δυνατόν αίτηση αποχώρησης από την ΕΕ.

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε με 395 ψήφους έναντι 200 και με 71 αποχές, επισημαίνεται ότι, το αίτημα αποχώρησης θα πρέπει να υποβληθεί, πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για τις νέες σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης αναφέρεται, πως η ΕΕ θα πρέπει να εισέλθει σε διαδικασία μεταρρύθμισης, που θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των πολιτών της.

Η αρχική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ήταν πιο σκληρή έναντι του Λονδίνου, καλούσε τη Βρετανία να αρχίσει «αμέσως» τις διαπραγματεύσεις, αλλά κατέστη πιο ήπια χάρη σε μια τροποποίησή της που ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών.
Ακύρωση της βρετανικής προεδρίας του Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2017

Το Κοινοβούλιο καλεί το Συμβούλιο να αλλάξει τη σειρά των προεδριών του, έτσι ώστε η διαδικασία αποχώρησης να μην υπονομεύσει την τρέχουσα διαχείριση των υποθέσεων της Ένωσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Το ΕΚ θα επιφέρει επίσης αλλαγές στην εσωτερική του οργάνωση προκειμένου αυτή να ανταποκρίνεται στη βούληση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μέλλον της ΕΕ

Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν μεταρρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί η Ένωση «καλύτερη και πιο δημοκρατική» , και να ''προσφέρει στους πολίτες της αυτό που προσδοκούν'» , υπογράμμισαν οι ευρωβουλευτές. «Μπορεί κάποια κράτη μέλη να επιλέξουν να ενσωματωθούν με πιο αργό ρυθμό ή σε μικρότερη έκταση, αλλά ο πυρήνας της ΕΕ πρέπει να ενισχυθεί και να αποφευχθούν λύσεις 'κατά παραγγελία», αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle. K 17:06 28/06/2016

    Τό Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει. Αυτό δεν ενοχλεί κανένα, τήν δουλειά του κάνει.
    Έχει, όμως κάποιον δεσμευτικό χαρακτήρα; Όχι.
    Το μόνο που θά καταφέρει είναι νά θυμώσουν οι Βρετανοί καί αν αγριέψουν δύσκολα ξεμπερδέματα θα έχετε όλοι. Αυτοί θά κοιτάξουν τώρα τό συμφέρον του Λαού τους πρώτα.
    Και τήν αίτηση μπορούν να τήν κάνουν όποτε θέλουν ή καί να μη τήν κάνουν ποτέ αν πάρουν αυτά που ζητούν.
    Δέν είναι ούτε η πρώτη ουτε η δεύτερη φορά πού πέρνουν αυτό πού ζητούν.
    Βέβαια τούς Έλληνες δέν θά τούς φτάσουν, είναι ευχαριστημένοι καί μέ τό αργυρό μετάλλιο .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.