ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Συντονίζει ο «Δημόκριτος»

Ευρωπαϊκό έργο για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος στην πόλη

Μπορούμε να προβλέψουμε και να αποφύγουμε τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους ή τη χρήση των κλεμμένων πιστωτικών καρτών; Την ερώτηση καλείται να απαντήσει το ευρωπαϊκό έργο SPEEDD (Scalable Proactive Event-Driven Decision making), το οποίο συντονίζει ο «Δημόκριτος».
botiliarisma

Οι ερευνητές σχεδιάζουν και υλοποιούν πρωτοποριακά συστήματα ανάλυσης γεγονότων, αλγόριθμους για ταχεία και προληπτική λήψη αποφάσεων, καθώς και καινοτόμα εργαλεία οπτικοποίησης, προκειμένου να βοηθήσουν χρήστες και οργανισμούς στην πρόβλεψη των γεγονότων και τη λήψη των κατάλληλων διορθωτικών αποφάσεων.

Έτσι, σε συνεργασία με το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στη γαλλική πόλη Γκρενόμπλ, αναπτύσσεται η εφαρμογή του SPEEDD για την πρόβλεψη και την αποφυγή μποτιλιαρίσματος στην πόλη. Αντίστοιχα, υπάρχει συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την έγκαιρη πρόβλεψη και αποφυγή της χρηματοπιστωτικής απάτης.

"Το πλήθος, η ποικιλομορφία, αλλά και η αβεβαιότητα που κυριαρχούν στις μεγάλες ροές δεδομένων, αποτελούν τόσο μια μεγάλη πρόκληση, όσο και μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για εμάς", ανέφερε ο συντονιστής του SPEEDD Γεώργιος Παλιούρας, επικεφαλής του τμήματος ευφυών πληροφοριακών συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Για την υλοποίηση του SPEEDD, ο «Δημόκριτος» συνεργάζεται με ομάδες της IBM από το Ισραήλ, της πορτογαλικής εταιρείας πληροφορικής Feedzai, του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, του Ισραηλινού Ινστιτούτου Tεχνολογίας Technion, του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης ETH και του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.