ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Φ. Γεννηματά: «Δεν ψηφίζουμε εκλογικό νόμο με δόσεις και τμηματικά»

Περισσότερο διερευνητική παρά συγκεκριμένη ήταν η συζήτηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή τους το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία κράτησε μία ώρα.

«Δεν συμφωνήσαμε σε τίποτα», είπε η κ. Γεννηματά κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε τις απόψεις του, δεν παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Θα έλεγα ότι η συζήτησή μας ήταν περισσότερο διερευνητική. Εμείς έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας και για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τον εκλογικό νόμο. Η συζήτηση για τα θέματα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται ανοιχτά χαρτιά και ειλικρινείς προθέσεις».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι έχει εγκαίρως καταθέσει τις προτάσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο και τόνισε: «Αν και όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει δημόσια και επίσημα μια ολοκληρωμένη πρόταση, τότε θα τοποθετηθούμε. Τμηματικά, με δόσεις, εκλογικό νόμο εμείς δεν θα ψηφίσουμε».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγει η συζήτηση από τα καθημερινά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας, προβλήματα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει».

Η γενική εντύπωση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί κοινά σημεία που μπορεί να ψηφιστούν από 200 βουλευτές. Η συζήτηση των δύο αρχηγών επικεντρώθηκε σε πέντε σημεία. Σχετικά με το μπόνους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν αποσαφήνισε αν θα καταργηθεί ή θα μειωθεί και πόσο. Όσο για το όριο του 3% φαίνεται να διατηρείται, ενώ για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών ο κ. Τσίπρας φέρεται να το άφησε εν αμφιβόλω ενώ δεν είναι ξεκάθαρη η θέση για την ψήφο των αποδήμων.

Το μόνο σημείο το οποίο διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ήταν το ενδεχόμενο να υπάρξει ψήφος από τα 17. Όσο για τη συνταγματική αναθεώρηση η κ. Γεννηματά έμεινε με την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί διάλογο με την κοινωνία μέχρι το τέλος του 2016 και από τις αρχές του 2017 να προχωρήσει η διαδικασία στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.