ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαι πιο αξιόπιστος από τον Τσίπρα»

Φυγή προς τα εμπρός με πρόγραμμα από Μητσοτάκη

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό, ο Πρόεδρος της ΝΔ ανεβάζει ξανά στροφές με στόχο να διασφαλίσει την δημοσκοπική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και, παράλληλα, να εκμεταλλευτεί τον πολιτικό χρόνο που έχει μπροστά του μέχρι τις εκλογές.
mitsotakis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε, χθες, πως μέχρι το Σεπτέμβριο το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές θα έχει γίνει πλειοψηφικό. Κι αυτό στον απόηχο της μάλλον υποτονικής συγκέντρωσης του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα που, μάλλον, δικαίωσε όσους συνιστούσαν στην ηγεσία της ΝΔ να κρατήσει διακριτές αποστάσεις. Στο σκεπτικό του Προέδρου της ΝΔ είναι ότι το μπαράζ φορολογικών επιβαρύνσεων που έπεται θα επηρεάσει δραματικά τις πολιτικές ισορροπίες, δρομολογώντας πολιτικές εξελίξεις.

Εμφανίζεται, παράλληλα, αποφασισμένος να «γεμίσει» την ατζέντα και με δικές του πρωτοβουλίες μην αφήνοντας τον Πρωθυπουργό να διαμορφώσει (σύνταγμα, εκλογικός νόμος, ανάπτυξη) μόνος το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Έτσι, σήμερα το μεσημέρι στη Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τον αρμόδιο αντιπρόεδρο Κ. Χατζηδάκη, αναμένεται να παρουσιάσουν την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης για το πρόγραμμα της Ν.Δ. Η προσπάθεια έχει ως στόχο την εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών και φίλων του κόμματος στην τελική διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της Ν.Δ. ενώ, παράλληλα, θα είναι αποκαλυπτική κάποιων, έστω, θέσεων που επιθυμεί να εντάξει στο λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η νέα ηγετική ομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.