ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκταμίευση της δόσης

Γ. Μπαλάφας: «Ένεση ρευστότητας στην αγορά»

Ένεση ρευστότητας στην αγορά χαρακτήρισε το γεγονός της εκταμίευσης της δόσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο κ. Μπαλάφας ανέφερε πως από τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ τα 2,5 δισ. θα διοχετευθούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες.

«Σήμερα εκταμιεύεται η δόση των 7,5 δισ. ευρώ. Από αυτά ένα ποσό της τάξεως των περίπου 5 δισ. θα πάει για την κάλυψη των υποχρεώσεών μας ως προς την αποπληρωμή του χρέους, το άλλο ποσοστό, που δεν είναι ευκαταφρόνητο, θα πάει για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχειρηματίες και ιδιώτες, από την πλευρά του κράτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει μία ένεση ρευστότητας στην αγορά», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, στην οποία τονίζει ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν έχει γίνει όπως θα έπρεπε και πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% πρέπει να μειωθεί, ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Αν ήταν στο χέρι μας, όλα αυτά που είπε ο κ. Στουρνάρας θα τα κάναμε χθες. Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε υπό επιτήρηση, βγαίνουμε από μία πολύ δύσκολη κατάσταση, τρομακτικά δύσκολη. Δεν θέλω εγώ να κρίνω τους προηγούμενους... ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.