ΚΟΣΜΟΣ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Γαλλία: Πάνω από 13.000 αστυνομικοί για το Euro

Περισσότεροι από 3.000 επιπλέον αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν «επιπροσθέτως των 10.000» στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Ιλ ντε Φρανς στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που ξεκινά την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των 3.000 επιπλέον στελεχών από την έναρξη του Euro και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί από τα μέσα Ιουνίου» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας εκθέτοντας αναλυτικά τις δυνάμεις που θα αναπτυχθούν.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του Σταντ ντε Φρανς και του Παρκ ντε Πρενς, των περιοχών όπου θα συγκεντρώνονται οι οπαδοί στο Πεδίον του Άρεως και το Σεν Ντενί, καθώς και 4 ξενοδοχείων διαμονής των ποδοσφαιριστών, δύο ξενοδοχείων της UEFA και του διεθνούς κέντρου επικοινωνιών.

«Έχουμε ενισχύσει τη δύναμη των 10.000 ανδρών που είχε προβλεφθεί αρχικά προσθέτοντας περίπου 15 μονάδες κινητών αστυνομικών δυνάμεων (1.500 άνθρωποι) και έχουμε προχωρήσει στην προώθηση φρουρών που θα επιφορτιστούν με το έργο της διαφύλαξης της τάξης, περίπου 750 στελέχη, τα οποία θα αναλάβουν να εξασφαλίζουν έναν πρώτο έλεγχο των προσώπων που θα κατευθύνονται προς τα γήπεδα. Θα αναπτυχθούν από τα μέσα Ιουνίου» εξήγησε η αστυνομική διεύθυνση.

Συγκεκριμένα, το Σταντ ντε Φρανς διαθέτει 8 σημεία προκαταρκτικού ελέγχου και 6 σημεία εισόδου περιμετρικά όπου θα βρίσκονται 1.267 ιδιωτικοί φρουροί, 375 εθελοντές και 950 έως 1.100 αστυνομικοί.

Το Παρκ ντε Πρενς θα αριθμεί 25 σημεία προκαταρκτικού ελέγχου, πέντε σημεία εισόδου στην περίμετρο, 878 ιδιωτικούς φρουρούς, 216 εθελοντές και 700 έως 850 αστυνομικούς.

Αναφορικά με την περιοχή των φιλάθλων στο Πεδίον του Άρεως, που θα υποδεχθεί μεταξύ 50.000 και 90.000 ανθρώπους, θα διαθέτει 16 σημεία προκαταρκτικού ελέγχου, 6 εισόδους, 332 έως 479 ιδιωτικούς πράκτορες, 200 εθελοντές και 750 έως 1.100 αστυνομικούς που θα εγγυηθούν την ασφάλεια.

Ερωτηθείς σχετικά με μια επιστολή του με παραλήπτη τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στην οποία ανέφερε το ενδεχόμενο να κλείσει η ζώνη των οπαδών στο Πεδίον του Άρεως, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού υπογράμμισε ότι αυτή η επιστολή «δεν έπρεπε να είχε περιέλθει σε γνώση του Τύπου».

«Ο Καζνέβ μου μετέφερε αυτό που ήλπιζα ως απάντηση» δίνοντας το πράσινο φως για επιπλέον μέτρα ασφαλείας, επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. «Σήμερα δεν μπορώ να σας πω ότι το κλίμα που επικρατεί είναι κλίμα ηρεμίας, καθώς διανύουμε περίοδο έντασης και αυξημένων απαιτήσεων στον τομέα της ασφάλειας. Θεωρώ ότι τα μέσα που έχουν διατεθεί στη γενική αστυνομική διεύθυνση, οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν κινητοποιηθεί (...) όλα αυτά απαντούν στις ανησυχίες που διατύπωσα σε ένα πλαίσιο που δεν προοριζόταν να δημοσιοποιηθεί απαραίτητα» υπογράμμισε ο αξιωματικός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.