ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι αναφέρεται για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα

Για επεξεργασία στο ΣτΕ η ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Για επεξεργασια κατατεθηκε εκ νεου στο Συμβουλιο της Επικρατειας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση «του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης».
apoll

Το επιμαχο διαταγμα ειχε κατατεθεί και πριν απο περιπου ενα  χρονο για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο ΣτΕ, αλλά  το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου   Ακυρωτικού Δικαστηρίου το έκρινε μη νόμιμο.

Κατόπιν αυτού, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε βελτιωμένο   στο ΣτΕ για νέα νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Το διάταγμα αφορά την έγκριση  του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό  χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.

Το   σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει τη λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αυτοτελών πολυτελών κατοικιών (καμπάνες), τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ - μπαρ, καταστήματα εστίασης γενικότερα, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης,  επιτρέπει τη  διατήρηση, αναβάθμιση του υφισταμένου ελικοδρομίου, ενώ προβλέπει ότι οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης υπογειοποιούνται και φυτεύονται.

Ακόμη,  για  το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που υπάρχει  μέσα στην επίμαχη έκταση προβλέπεται η κατασκευή  ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.