ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση των νέων του Κινήματος για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Γιώργος Παπανδρέου: Τιμάμε έναν άνθρωπο που πίστεψε όσο κανείς στην ανατρεπτική δύναμη της νεολαίας

Εκδήλωση για τη συγκρότηση Δικτύου Νεολαίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αφιερωμένη στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Χαιρετισμός του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου.
papandreou

«Τιμάμε έναν άνθρωπο που πίστεψε όσο κανείς στη ζωογόνο και ανατρεπτική δύναμη της νεολαίας.Και τον τιμάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – με εσάς, τους νέους και τις νέες που θα αποτελέσετε τη μαγιά του Δικτύου Νεολαίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας. Δίπλα στον λαό, συμβόλισε την ελπίδα, για τα εκατομμύρια Έλληνες που την είχαν στερηθεί για δεκαετίες. Στρίμωξε αυτούς, που επίσης για δεκαετίες, δεν αμφισβητούσε κανείς», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο Αντρέας δεν χρειάζεται κανένα φτιασίδωμα, κανένα εξωραϊσμό. Όσο περήφανος κι αν ήταν για το γεγονός ότι σταματήσαμε στην Ελλάδα να έχουμε πολιτικά παιδιά ενός κατώτερου Θεού, Όσο περήφανος κι αν ήταν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, Για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, Την επανάσταση στα δικαιώματα της γυναίκας, Για το γεγονός ότι η Ελλάδα απέκτησε εξωτερική πολιτική που χαράσσονταν στα κυβερνητικά γραφεία και όχι στην αμερικανική πρεσβεία, Όσο περήφανος κι αν ήταν για το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ, ο θεσμός-σταθμός αξιοκρατίας φέρει την υπογραφή της δικής του κυβέρνησης και ότι κανένας δεξιός από αυτούς που τον έλεγαν ''φαύλο'' δεν είχε διανοηθεί καν να φτιάξει ΑΣΕΠ, αντίθετα ξεφύτρωσαν τα stage για να ξεπεράσουν κάθε ΑΣΕΠ», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ήταν ο πρώτος που τόλμησε να πει ''είτε το Έθνος θα εξαφανίσει την υπερχρέωση της χώρας είτε η υπερχρέωση θα αφανίσει το Έθνος''. Αναγνώριζε ό ίδιος τις ευθύνες του και των κυβερνήσεών του απέναντι στην ιστορία του τόπου. Κάτι που αρνείται πεισματικά η συντήρηση στη χώρα», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

«Να υπερβούμε τις χειρότερες νοοτροπίες μας, για να απελευθερώσουμε το απίστευτο δυναμικό μας για πρόοδο. Και κυρίως να μάθουμε από αυτά που πάθαμε. Εσείς, οι νέοι, θέλω να είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας. Θέλω όμως, να είμαι και ειλικρινής απέναντί σας. Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτούνται. Η αλήθεια είναι εθνική επιταγή. Αυτή είναι η αποστολή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας. Η υπηρεσία στην αλήθεια είναι και δική σας αποστολή», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Παπανδρέου εδώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.