ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση της Συγγρού για τη δημοσκόπηση

NΔ: Η αγωνία θολώνει την κρίση του Μαξίμου

Απάντηση στην... ικανοποίηση που εξέφρασε το Μέγαρο Μαξίμου για τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει σήμερα το Βήμα της Κυριακής, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη ΝΔ:

1. Το γεγονός ότι οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν επιλεκτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων όταν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι σε μία μέτρηση που τους συμφέρει - και μάλιστα σε ΜΜΕ που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως διαπλοκή - επιβεβαιώνει την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει.

2. Ακόμη και στην πρόθεση ψήφου της Κάπα Research η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο. Ενδεικτικό στοιχείο της αγωνίας του Μεγάρου Μαξίμου είναι και ο τρόπος που το ΑΠΕ - ΜΠΕ παρουσίασε τη δημοσκόπηση, βλέποντας κλείσιμο (!) της ψαλίδας μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων, συγκρίνοντας όμως μετρήσεις διαφορετικών εταιριών.

3. Ακόμη και στην μέτρηση της Κάπα Research ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα και στη δημοφιλία και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Το γεγονός αυτό που κυριαρχεί σε όλες τις μετρήσεις επί πολλούς μήνες και με πολύ μεγαλύτερες διαφορές από αυτές που περιγράφει η συγκεκριμένη εταιρία, είναι πρωτοφανές. Είναι η πρώτη φορά στα δημοσκοπικά χρονικά που ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τόσο ισχυρό και σταθερό προβάδισμα έναντι του εν ενεργεία πρωθυπουργού.

4. Η δημοσκόπηση της Κάπα Research ιδιαίτερα στα στοιχεία της πρόθεσης ψήφου είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες μετρήσεις που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες βδομάδες. Πάντοτε έδινε πολύ μικρότερες διάφορες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία επέμενε μέχρι το τέλος να δίνει τρίτο τον κ. Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογή της νέας Δημοκρατίας.

5. Το γεγονός ότι οι πολίτες κρίνουν θετικά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πολύ φυσιολογικό. Σχετίζεται με την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και την ανάγκη σταθερότητας. Σταθερότητα που δεν υπηρετείται από την ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης.

6. Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση: ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, πριν έξι μήνες, αναφερθεί στην αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης αναπτύσσοντας σχετικές πρωτοβουλίες. Αυτό το ζήτημα είχε θέσει και στον κ. Τσίπρα ο οποίος σιωπούσε επί μήνες γι' αυτό το θέμα. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η πρόταση αυτή έχει σημαντική απήχηση και επιτέλους και ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες και τους τακτικισμούς του, προσχωρεί στην πολιτική πρωτοβουλία της Ν.Δ. και αποδέχεται την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.