ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και «μίνι-υπουργικό»

Η απλή αναλογική επί τάπητος σε Κουμουνδούρου-Μαξίμου

Ημέρα… εκλογικού νόμου είναι η σημερινή, καθώς ο πρωθυπουργός θέτει επί τάπητος το θέμα της αλλαγής του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε υπουργική σύσκεψη που θα συγκαλέσει στο Μαξίμου.

Η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου για αλλαγή του εκλογικού νόμου παραμένει σε ισχύ, ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός τείνει να αποφασίσει την απλή και άδολη αναλογική. Κατά πληροφορίες, καίτοι ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί δεκάδες εισηγήσεις και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι αδιάφορος ως προς το θέμα της «κυβερνησιμότητας», όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα καταλήξει στην απλή και όχι στην ενισχυμένη, αναλογική.

Εσωκομματικές «γκρίνιες»

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πάντως, κρίθηκε απαραίτητη, μετά την χθεσινή παρέμβαση των «53», που χτύπησε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η εν λόγω τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τις προθέσεις της οποίας είχε προαναγγείλει ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης χαρακτηρίζοντας την συνταγματική αναθεώρηση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», προέβη χθες σε ηχηρή παρέμβαση υπέρ της απλής αναλογικής, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε ενστάσεις για το κατά πόσον είναι σκόπιμη η εκκίνηση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης αυτή τη στιγμή.

Ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του

Τούτων δοθέντων, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση του οργάνου, στην Κουμουνδούρου, Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά πληροφορίες, θα εξαντλήσει μεν τον διάλογο με όλους, ωστόσο ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίσει ότι αποτελεί πρόθεσή του και ειλημμένη απόφασή του να εκκινήσει η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός θέλει να διεξαχθεί μία εξαντλητική συζήτηση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ούτως ώστε σε μία εβδομάδα, όταν διεξαχθεί και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Με τον τρόπο αυτό, εξάλλου, ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί από κανέναν ότι «αποφασίζει στο Μαξίμου», αφού το μίνι υπουργικό που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις για τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθεί μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.