ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός στελεχών της ΝΔ για τη χθεσινή αποχώρηση

Οι χαμένες εντυπώσεις και το σχέδιο Μητσοτάκη

Με «μεταναστευτικό» απαντά ο Πρόεδρος της ΝΔ. Προβληματισμός στελεχών της ΝΔ για την χθεσινή αποχώρηση.
mitsotakis

Πολλή κουβέντα έχει ξεσηκώσει στη Ν.Δ. η χθεσινή απόφαση για αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με τις offshore πολιτικών.

Με την κυβέρνηση στριμωγμένη στη γωνία, καθώς και δικά της ΜΜΕ όπως η Αυγή έκαναν λόγο για «φάουλ», η αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε, όπως λένε πολλά στελέχη, τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να παίξει χωρίς αντίπαλο και να προσπαθήσει να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις.

Από πλευράς Συγγρού, πάντως, διαμηνύεται ότι ουδείς λόγος υπήρχε η Ν.Δ. να παίξει το παιχνίδι του Πρωθυπουργού, ότι οι ευθύνες είναι δεδομένες καθώς είναι η κυβέρνηση που έφερε και ψήφισε την πρώτη διάταξη αλλά και ότι η νέα ρύθμιση, υπό το βάρος της κατακραυγής, είναι εξόχως αντισυνταγματική και, τελικά, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, στο βωμό των πολιτικών εντυπώσεων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να κρατήσει ζωντανή τη μομφή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ωστόσο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ουδεμία διάθεση έχει να μείνει προσκολλημένος σε αυτή την ατζέντα. Ήδη το απόγευμα σήμερα, από τη Σάμο, αναμένεται να παρουσιάσει τις βασικές αρχές του προγράμματος της Ν.Δ. για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΚΕΔΕ, επενδύοντας δηλαδή εκεί που, εξ αρχής, έχει επιλέξει: στην προβολή ενός συγκροτημένου πλαισίου προγραμματικού λόγου που θα έχει ως στόχο να αναδείξει τη Ν.Δ. ως αξιόπιστη εναλλακτική εξουσίας. Άλλωστε, ο κ.
Μητσοτάκης μοιάζει να πιστεύει ότι, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Τσίπρα, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και το ζήτημα των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων στο τραπέζι τους λίγους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.