ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τελικά, όλη αυτή η φασαρία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μάλλον αρχίζει να κουράζει και οπωσδήποτε δεν μπορεί παρά να ενοχλεί ή και να βλάπτει κάποιους από τους εμπνευστές του εγχειρήματος. Σίγουρα τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, οι οποίοι βλέπουν πως με τον τρόπο που εξελίσσεται η υπόθεση, τις γκρίνιες, τους διαχωρισμούς και τις εκατέρωθεν μπηχτές, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι όχι μόνον δεν έρχονται κοντά ή δεν ενισχύονται, αντίθετα η εικόνα τους στους πολίτες και ιδιαίτερα στους κεντρώους ψηφοφόρους γίνεται ολοένα και πιο θολή. Φώφη και Σταύρος έχουν φτάσει στο σημείο να αποφεύγει ο ένας τον άλλον, προφανώς για να μην ανταλλάξουν κουβέντες, που μετά δεν θα μπορούν να πάρουν πίσω, και οι οποίες θα έθεταν πρόωρο τέρμα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός σοβαρού και εκλογικά υπολογίσιμου πόλου στον ενδιάμεσο, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., χώρο.

Η εικόνα, προ ημερών, στο Γκάζι, στην εκδήλωση με θέμα τις "προοδευτικές μεταρρυθμίσεις" ήταν αποκαλυπτική. Για να μην καθήσουν δίπλα δίπλα οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να καθήσουν ανάμεσά τους! Τόσο καλά. Μάλιστα, το παραπολιτικό της εκδήλωσης μάς το είπε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονταν στην ακριβώς από πίσω σειρά των καθισμάτων και παρατηρούσε τη συμπεριφορά τους: "κάποια στιγμή η Φώφη έδειξε να δυσφορεί καθώς είδε τον Σταύρο να σηκώνεται και να φεύγει χωρίς να τη χαιρετήσει ή να της πει κάτι. Πίστεψε πως είχε αποχωρήσει. Όμως ο Σταύρος απλώς είχε πάει στην τουαλέτα και μετά από λίγο επέστρεψε". Προς ...ανακούφισιν όλων όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, θα προσθέταμε εμείς. Έτερος ΠΑΣΟΚος -βουλευτής και πρώην υπουργός αυτός- μας περιέγραψε με παραστατικό τρόπο τη σχέση των δύο πολιτικών: "Η Φώφη και ο Σταύρος συμπεριφέρονται όπως το ζευγάρι που έχει αποφασίσει να χωρίσει και για τα μάτια των παιδιών συνεχίζουν να λένε καλημέρα, να χαμογελάνε και να κάνουν εξ ανάγκης πράγματα μαζί". Πάντως, ένας από αυτούς, που μίλησαν στην εκδήλωση, όταν του είπαμε πως ενώ το μότο της εκδήλωσης στο Γκάζι ήταν το "Μαζί" η διαδεδομένη εντύπωση που υπάρχει είναι πως ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, Φώφη και Σταύρος μόνον μαζί δεν είναι, μας απάντησε πως "μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Όμως, δυστυχώς και για τους δύο, είναι, εκ των πραγμάτων, αναγκασμένοι να προχωρήσουν μαζί. Διαφορετικά στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα πάνε και οι δύο άκλαφτοι".

Και η αλήθεια αυτή είναι, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, φανερές και μυστικές, αλλά και όπως αποτυπώνεται στους ανά την επικράτεια καφενέδες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται καθηλωμένο στην περιοχή του 4-5%, ενώ το Ποτάμι ...στερεύει, με 1-2% να έχει απομείνει στην κοίτη του. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίον οι ηγεσίες των δύο κομμάτων θέλουν να παντρέψουν με το ζόρι τα κόμματά τους. Μήπως και διασωθούν εκλογικά. Προβεβλημένο στέλεχος του Ποταμιού είναι κατηγορηματικό επ' αυτού: "Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε τη βεβαιότητα πως το ποσοστό του βρίσκεται στο 8% είναι σίγουρο πως δεν θα ανέχονταν τα μπρος πίσω του Σταύρου. Θα προχωρούσε μόνο του. Επειδή όμως βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι υποχρεωμένο να προσπαθεί, ακόμη κι αν δεν το θέλει, να βρει κοινούς τόπους μαζί μας. Το ίδιο και μεις. Αν τα ποσοστά μας στις δημοσκοπήσεις ήταν έστω στο 4%, στο ποσοστό που πήραμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα είχαμε διαφορετική τακτική απέναντι στο μικρομεγαλισμό της Φώφης και κάποιων παλαιοπασόκων που δεν μπορούν να καταλάβουν πως το κόμμα του Ανδρέα, του Σημίτη, ακόμη και του Γιώργου, με τα θηριώδη ποσοστά του 40-45%, έχει πεθάνει και ότι η τελευταία ανάσταση νεκρού έγινε πριν από 2000 χρόνια".

Η ανάγκη επιβίωσης αμφοτέρων είναι λοιπόν ο πρώτος λόγος που η συζήτηση για παντρειά με το ζόρι των δύο κομμάτων, και με παρανυφάκια τη ΔΗΜΑΡ, τη ΔΡΑΣΗ, τις ΚΙΝΠΟΛ και τον Τούντα, συνεχίζεται. Ο δεύτερος λόγος είναι πως οι κεντρώος χώρος δέχεται επίθεση φιλίας τόσον από τον (νεο)φιλελεύθερο Μητσοτάκη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ., όσο και από τον Τσίπρα, μετά τη μετακόμιση του ΣΥΡΙΖΑ από τη γκαρσονιέρα της ριζοσπαστικής αριστεράς στα σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο, προκειμένου να ενισχυθούν, θέλουν να κάνουν διεύρυνση προς το Κέντρο με προσχωρήσεις στελεχών. Μέσω των ατομικών μεταγραφών ελπίζουν ότι θα αφυδατώσουν και την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας αξιόμαχος και αξιόπιστος πόλος ανάμεσά τους. Ήδη στη Ν.Δ. έχουν αρχίσει και προσχωρούν στελέχη από το Ποτάμι, ενώ κάποια στιγμή, ενδεχομένως και πριν προκηρυχθούν εκλογές, να πράξουν το ίδιο και βουλευτές του Στ. Θεοδωράκη. Ταυτοχρόνως, παρασκηνιακά συνεχίζεται το φλερτ με τα λεγόμενα μεταρρυθμιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το προ εβδομάδος προσκλητήριο Σαμαρά για συμμετοχή των Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Μανιάτη στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αλλά και οι τιμές που επιδαψίλευσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στον Κυρ. Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτικά των διεργασιών που συντελούνται προκειμένου με κορμό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργηθεί ένα "Ευρωπαϊκό Μέτωπο" που θα αντιπαρατεθεί στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αντίστοιχη προσπάθεια καταβάλει και ο Τσίπρας -για τη δημιουργία "Προοδευτικού Μετώπου" αυτός. Αφενός θα προσπαθήσει με τον ανασχηματισμό της κυβερνήσεως να σηματοδοτήσει το άνοιγμα στις μετριοπαθείς δυνάμεις και με το κομματικό συνέδριο την όσμωση με κινήσεις και προσωπικότητες από το χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντως επιμένουν πως αντί για το ΠΑΣΟΚ περισσότερο τους ενδιαφέρει να αναπτυχθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας με το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου. Λέγεται μάλιστα πως ο Αλ. Τσίπρας εκτός από τις τηλεφωνικές επαφές που έχει με τον πρώην πρωθυπουργό θα τον καλέσει και στο Μαξίμου, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για να συζητήσουν. Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δεν αποκλείει τον ΣΥΡΙΖΑ από το διάλογο για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης αρκεί αυτός, όπως λέει, "να γίνει πάνω σε προγράμματα και σε προοδευτική κατεύθυνση". Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως από τις μυστικές μετρήσεις το επιτελείο του Τσίπρα έχει διαπιστώσει πως στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εμφανίζονται απογοητευμένοι δεν επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είτε δηλώνουν, στην πλειοψηφία τους, αναποφάσιστοι είτε βλέπουν, σε μικρότερο ποσοστό, με συμπάθεια τον Γ. Παπανδρέου. Ενδεχομένως, αυτός είναι και ο λόγος που ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη πως το Κίνημά του με επικεφαλής τον ίδιο θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, έχοντας γνώση των διεργασιών που συντελούνται και του παρασκηνίου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως εάν δεν καταφέρουν να αποτρέψουν τη λεηλασία των στελεχών τους, από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κινδυνεύσουν οι ίδιες καθώς θα μειωθεί σημαντικά το διαπραγματευτικό τους φορτίο. Γι' αυτό και Γεννηματά και Θεοδωράκης, όσο κι αν δεν τους είναι προσωπικά ευχάριστο, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για κοινή πορεία. Αν δεν έχουν να δώσουν μια προοπτική στα στελέχη και τους οπαδούς τους, είναι λογικό, αυτοί, να τους εγκαταλείψουν και να προσδεθούν στο άρμα είτε του Τσίπρα, που κατέχει σήμερα την εξουσία, είτε του Μητσοτάκη, που εμφανίζεται ως ο επόμενος διαχειριστής της. Βεβαίως, πλέον υπάρχουν πολλές αμφιβολίες εάν μπορεί να ευδοκιμήσει η σύμπραξη του Ποταμιού με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Πάντως η Επιτροπή Διαλόγου που έχει συγκροτηθεί θα οργανώσει τουλάχιστον άλλη μία εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, ελπίζοντας τουλάχιστον εκεί να έχει περισσότερο ...γκάζι και να μην είναι υποτονική όπως η πρόσφατη στο Γκάζι των Αθηνών. Στις αρχές Ιουλίου θα παραδώσει το πόρισμά της για το προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να διέπει τη συμφωνία για τον νέο πόλο των μεταρρυθμιστών, εκσυγχρονιστών, σοσιαλδημοκρατών του Κέντρου.

Στο ερώτημα "τι θα γίνει μετά;" δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς απαντήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η δευτερη πράξη του έργου θ' αρχίσει να παίζεται μετά το Θέρος. Ραντεβού για το Σεπτέμβριο δίνει λοιπόν η Κεντροαριστερά. Θα έχει δύο μήνες για να σκεφθεί αν υπάρχει ενδιάμεση πρόταση που θα βοηθήσει να προχωρήσει το εγχείρημα. Η Φώφη θέλει μια ομοσπονδία κομμάτων, κινήσεων και φορέων, στην οποίαν ουσιαστικά τον πρώτο ρόλο, ως μεγαλύτερη δύναμη, θα έχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποίαν Συμπαράταξη ηγεμονεύει το ΠΑΣΟΚ. Με απλά λόγια το σχέδιο της Χαριλάου Τρικούπη είναι, όπως λέει, και απορρίπτει, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ένα ΠΑΣΟΚ plus. Το σχέδιο του Θεοδωράκη είναι η δημιουργία νέου φορέα, κάτι που απορρίπτει η Φώφη. Μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα των δύο ο ογδοηκοντούτης πλέον Σημίτης, τον οποίον κάποιοι, δηλαδή ο Μπίστης και άλλοι δύο, προτείνουν να αναλάβει προσωρινά και ως "πατερούλης" την ηγεσία της Κεντροαριστεράς; Απίθανο, εξάλλου ούτε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν το θέλει, ακόμη και αν μπορούσε.

Θα μπορούσε να εκλεγεί νέα ηγεσία από τη βάση, όπως είχε πει η Φώφη; Αυτό κι αν ειναι δύσκολο, καθώς στη περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι για την αρχηγία θα ήταν περισσότεροι από τους εκλέκτορες. Αν εξαιρέουμε τον Σημίτη έχουμε η πρώτη που δηλώνει "παρών" είναι η Φώφη. Δεύτερος ο Σταύρος, ο οποίος ήδη το δήλωσε. Υποψήφιος, όμως, θα θέλει να είναι και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που σε μία τέτοια περίπτωση, θα βάλει μία καλή υποθήκη για το μέλλον. Εφόσον είναι υποψήφιος ο Σταύρος Θεοδωράκης ισχυροποιείται, λένε, το ενδεχόμενο υποψηφιότητα να θέσει και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Τις ηγετικές του φιλοδοξίες έχει στο παρελθόν εκφράσει με υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που όμως δεν ευδοκίμησε και είναι μάλλον απίθανο να ξαναδοκιμάσει. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και μία υποψηφιότητα του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, αλλά και του Θανάση Χειμωνά, ο οποίος ήθελε και στο παρελθόν να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 10% των εκλεκτόρων που ήταν προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στην εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είχε έλθει δεύτερος, μετά τη Φώφη, ενδεχομένως θα είναι υποψήφιος, εάν δεν ενδιαφέρεται ο Βενιζέλος. Τι θα κάνει λοιπόν ο Βενιζέλος σε περίπτωση που υπάρξει διαδικασία εκλογής αρχηγού όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά της κεντρώας Παράταξης; Το πιθανότερο είναι πως θα αδράξει την ευκαιρία για να επανέλθει καθώς η ρητορική του ικανότητα και η κοινοβουλευτική του επάρκεια δεν συγκρίνεται με των υπολοίπων.

Και βέβαια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, εάν η διαδικασία είναι ανοιχτή και μπορεί να βάλει υποψηφιότητα όποιος θέλει και οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις σημερινές, να έχουμε κι άλλους επίδοξους αρχηγούς. Αυτό, άλλωστε -εκτός φυσικά από την απουσία ελκυστικού και ριζοσπαστικού νέου εθνικού αφηγήματος- είναι και το μεγάλο πρόβλημα στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς: πλεονάζουν οι μέτριες προσωπικότητες και λείπει ο χαρισματικός ηγέτης. Και επειδή μάλλον θ' αργήσει να βρεθεί, η Φώφη αποφάσισε από αυτή την εβδομάδα (14-15/6) ν' αρχίσει "πορεία στο λαό" με πρώτο σταθμό την Θράκη. Εάν πάντως, κάποια στιγμή, αναγκαστούν να προσφύγουν στη βάση για να εκλέξουν αρχηγό, η προκριματική διαδικασία το πιθανότερο είναι να εξελιχθεί όπως και η ιστορία με τους δέκα μικρούς νέγρους στο ομώνυμο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι...

12 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. S. Porky 12:29 14/06/2016

  Φριμαν κακά τα ψέματα.Τά πιάσετε τά Πόιντς φίλε μου. Κρατάτε τα γιατί έτσι και σας φύγουν, θά σας μείνει το βρισίδι στό χέρι.
  Πάρε παράδειγμα τον Ορέστη. Τουλάχιστον αυτός αφήνει κατά μέρος τις διχόνοιες έστω για να βάλει λέει τον Γιώργο στην Βουλή.
  Άσε αν εγώ Αυτόν καί το Κόμμα του τον θέλω πίσω στο ΠΑΣΟΚ σαν απλό Μέλος καί επίτιμο σε κανένα χρόνο.
  Και αυτό θα γίνει είτε το θέλει ο Φριμαν κι ο Φελνίκος είτε Όχι. Αυτό επιβάλλεται όσο οδυνηρός κι” αν είν” ο δρόμος του γυρισμού. Αυτή είναι η Ιθάκη του, το πατρικό του, ασωτησε βέβαια αλλά στο πατρικό, στην οικογένεια θα γυρίσετε όλοι.

  • freeman 18:11 14/06/2016

   Εθελοτυφλείς ή απλά αδυνατείς να κατανοήσεις λόγω καθολικής αξιακής-ηθικής σήψης στο πάλαι ποτέ κόμμα του προ Λιάνη Ανδρέα ?
   ΔΕΝ έχεις καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ από το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» του Γ.Παπανδρέου.
   Μιλάς σε κάποιον που ποτέ ΔΕΝ πέρασε ούτε απ΄έξω από Τοπική γιατί με αηδίαζαν τα βρωμοκομματόσκυλα κάθε τοπικής κοινωνίας που συναγελάζονταν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ . Η αποχώρηση του Γιώργου , ήταν για εμένα και πιστεύω τους περισσότερους του Κινήματος , ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ , καθώς για 20 χρόνια στηρίζαμε (θύματα συναισθηματικού-ιδεολογικού εκβιασμού) έναν διεφθαρμένο μηχανισμό κατά συντριπτική πλειοψηφία ΞΙΠΑΣΜΕΝΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ .
   Όλοι μέσα στο χαμαιτυπείο πια της Χ.Τρικούπη , είσαστε πρόθυμα τσατσόνια του κάθε Ψυχάρη γιατί ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ όχι 5% ΑΛΛΑ΄ΟΥΤΕ 2% δεν θα παίρνατε ούτε και θα πάρετε .
   ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ , ότι θα φορτώσετε στον βολικό εθελοντή Παπανδρέου το σύνολο του Πολιτικού κόστους για το 2010-2011 και με ένα ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ «ΣΥΓΝΩΜΗ» θα σώσετε τις καρέκλες του παρακράτους σας !
   ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ καθώς ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΣ τον Ραφήνιο Εγκληματία ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ -ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΑΡΟΖΟ (νομίζοντας πως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΜΟΝΟ ο Γαπ θα ενοχοποιούταν ) για το 4-2-1 , για υπουργεία & υφυπουργεία , αρσενικοθυλικες μετρέσες της τουρκογλοτσατσάς , ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ την Ελληνική Κοινωνία στους Δεξιούς & Αριστερούς φασίστες .

  • Ε.Στ. 21:39 14/06/2016

   Άρα Porky, επικροτείς τα τζάκια. Τα κόμματα, κατά τη γνώμη σου είναι ιδιοκτησία οικογενειών και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Και όποτε γουστάρουν οι κληρονόμοι, ανοίγουν την πόρτα και φεύγουν και όποτε γουστάρουν ξαναγυρνάνε σπίτι τους. Και ο Γιώργος, και ο Μητσοτάκης και η Ντόρα κληρονόμοι αιώνιοι, ε; Και τα παιδιά τους και τα εγγόνια του το ίδιο και πάει λέγοντας. Εμ, έτσι τρως τον Τσίπρα στη μάπα.

 2. manos 14:58 13/06/2016

  Aγαπητοι σχολιαστες, μαλλον πεσατε θυματα και βιαστηκατε αλλη να επικροτησετε και αλλοι να κραξετε τον Παπανδρεου και τις συμμαχιες που θελει να κανει για να μπει στην βουλη σαν απλος βουλευτακος που λεει και ενας σχολιαστης. Αν διαβαζατε την Ανακοινωση Πεταλωτη δεν θα πεφτατε θυματα για αλλη μια φορα απο τις χιλιαδες που εχουμ επεσει οι Ελληνες απο τα ΜΜΕ.

  http://www.matrix24.gr/2016/06/gia-laspi-katigori-tin-et3-o-petalotis/

  • S. Porky 20:02 13/06/2016

   Βρέ εγώ ή κανένας άλλος απλός πολίτης εκτός από ορισμένα ΜΜΕ και δήμο γραφιάδες διαβάζει τά τουίτια τής ΕΤ3; Καί βέβαια Όχι.
   Αλλά νά μπεί στη Βουλή για νά κινήσει τί; Τόν ρωτήσατε αν θέλει; Καί αν θέλει ΛΑΘΟΣ Του. Επειδή σάν τέως πρωθυπουργός μπορεί, άν αφήσουν το μίσος ορισμένοι άρρωστοι οπαδοί του, να αναλάβει τό μεγάλο έργο τού μόνοιάσματος. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι Ομόνοια καί Όχι κομματάρχες .
   Καί πιάσε από τόν Παπανδρέου και του κόμματος του πήγαινε στήν Φώφη και αφού τούς περάσεις όλους κατάληξε στόν Μηχαλολιάκο.
   Σκεφτείτε το καλά τού Πεταλωτή συμπεριλαμβανομένου καί βέβαια τού κύριου Διευθυντή. Διαφορετικά πεθάνετε .
   Γιά νά μήν το ξεχνούμε δηλαδή.

   • freeman 2:57 14/06/2016

    ναι ρε παιδιά… να μονοιάσουμε … μήπως και κάποια κομματόσκυλα ξαναπάρουν τίποτα καρέκλες … δεν αντέχουν χωρίς εξουσία … χαζοΓαπ …ξε-χαζοΓάπ … ρε τις κουτάλες να αρπάξουμε … ΖΗΤΩ Η ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΗΤΑ …

 3. ακόμα κι σύριζα ψηφίζω αρκεί να μπει ο Παπανδρέου στη βουλή – αποτελεί ντροπή κι έσχατη ξεφτίλα να είναι στη βουλή ο Λεβέντης, η Βαγενά, κι ένα σωρό άλλα τρολ κι να μην είναι ο Γιώργος…

  • S. Porky 13:58 13/06/2016

   Τί σου έφταιξε ο Λεβέντης και θέλεις να τόν διώξεις απ” τή Βουλή; Σέ πείραξε; Δέν σέ πείραξε ούτε εςένα ούτε καί τόν Γιώργο. Αλλά εσύ γιά να μπεί ο Γιώργος στην Βουλή, φτωχός κι αδύναμος βουλευτάκος και μέ τά 5 λεφτουδαάκια μέ ανοχή καί χωρίς ακροατήριο νά ψηφίζει «αποχή» θά ψήφιζες καί Μηχαλολιάκο καί Φώφη και Μητσοτάκη.
   Τόση είναι η πολιτική σου!

 4. Θ.Τ. 11:14 13/06/2016

  Από επίδοξους αρχηγούς, καλά πάνε .
  Από » .. απουσία ελκυστικού και ριζοσπαστικού ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ .. » πάσχουν,
  Ενώ ΥΠΑΡΧΕΙ – Κε Φελνίκο μας – αυτό που άρχισε το 2009 – 2011
  με τις αντιπελατειακές μεταρρυθμίσεις .

  Υ.Γ. : » .. ο Μπίστης και άλλοι δύο .. » . Καλόοοοο !

  • S. Porky 21:07 13/06/2016

   Γιατί χαλάς τό κέφι Σου ρε Θ.Τ ; Ειν” ανάγκη ;
   Να πείσεις τον κύριο Φελέκη νά βάλει και τόν Παπανδρέου νά φτιάξετε τήν ενδεκάδα. Αν μπαινει καί προπονητής μπορείτε νά άρχισετε αμέςως προπόνηση και τόν καπετάνιο τόν βρίσκετε στήν πορεία.

 5. …Και εις τα ιματια μας εθεσαν κληρο!!!Καλημερα.

 6. Μόνο ένα νέο κόμμα εξ αρχής γενόμενο μπορεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις. Ολα τα άλλα θα οδηγήσουν σε κάτι που θα μοιάζει με το Συριζα-ΕΚΜ ή ΠΑΣΟΚ+

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.