ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πως έγινε η επιλογή της

Η Δημητρίου διάδοχος της Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Η Ξένη Δημητρίου ως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη από την κυβέρνηση ως νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα διαδεχθεί την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία αποχωρεί μετά από πορεία σαράντα ετών από τη θέση της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Η επιλογή της Ξένης

Η κυρία Δημητρίου έμπειρη εισαγγελική λειτουργός έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της και τελευταία ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κυρία Δημητρίου η οποία είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κυρία Κουτζαμάνη, ήταν η πρώτη γυναίκα που επελέγη ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρέμεινε στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου επί τρία χρόνια και επί των ημερών της κινήθηκαν διαδικασίες για μείζονος σημασίας υποθέσεις μεταξύ των οποίων και οι διώξεις για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ήταν άλλωστε και η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1975 καταγράφoντας πολύχρονη επιτυχημένη θητεία στη δικαιοσύνη.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚΤ 14:42 09/06/2016

    Την ενοχή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για όλες τις κατηγορίες-όπως του αποδίδονται- ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου…. Με αναφορά στο παραπάνω δεν γνωρίζω πόση αδέκαστη, ικανή και αμερόληπτη είναι…..

    • Το εντυωσιακό είναι ότι κανένα μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου δεν υιοθέτησε την πρότασή της. Άρα το κριτήριο είναι προφανές. Δεν γνωρίζουμε τη δικογραφία αλλά επιλέγουμε όποιον ήταν αυστηρός με τον πολιτικό μας αντίπαλο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.