ΚΟΣΜΟΣ

«Η Γερμανία σας έχει ανάγκη»

Η έκκληση του Spiegel στη Βρετανία: «Σας παρακαλούμε μην φύγετε!»

Το επόμενο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο σε μια δίγλωσση έκδοση, γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, ενώ από τις σελίδες του θα απευθύνεται μια ηχηρή έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23η Ιουνίου υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Der Spiegel θα εκδοθεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα και αυτό που θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία θα έχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς». Θα πωλείται δε σε μειωμένη τιμή, δύο λίρες (2,90 ευρώ) γνωστοποίησε η διεύθυνση του περιοδικού.

Ο αρχισυντάκτης του Spiegel Κλάους Μπρικμπόιμερ επισήμανε ότι το κεντρικό άρθρο του περιοδικού θα περιλαμβάνει πληθώρα επιχειρημάτων γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Βρετανία.

«Το αποτέλεσμα είναι μια αντικειμενική και ταυτόχρονα σθεναρή, συγκινητική –και δίγλωσση– έκκληση προς την χώρα: Σας παρακαλούμε μην φύγετε!» τόνισε ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας σε μια ανακοίνωση σήμερα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του περιοδικού, το κεντρικό άρθρο θα περιγράφει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Βρετανία στον καθορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλύει τις συνέπειες ενός Brexit στην ασφάλεια της Ευρώπης, στην ικανότητά της να μάχεται την τρομοκρατία και στο γεω-στρατηγικό της βάρος.

Σε μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS για λογαριασμό του Spiegel το 79% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Λίγο παραπάνω από το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Γερμανίας σε σύγκριση με το 36% που πιστεύει ότι η κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιδεινωθεί. Η δημοσκόπηση όπου συμμετείχαν 1.025 άνθρωποι διενεργήθηκε το διήμερο 7-8 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.