ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Microsoft προσφέρει 26,2 δισ. δολάρια για το LinkedIn

Την εξαγορά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου των επαγγελματιών, το LinkedIn από την Microsoft, προαναγγέλλει η Wall Street Journal.
microsoft

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Microsoft προσφέρει το ποσό-μαμούθ των 26,2 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία θα κλείσει μέχρι το τέλος του 2016 μια και εκκρεμεί και η απάντηση των ρυθμιστικών αρχών, με τη Microsoft να συγκεντρώνει τα χρήματα με την έκδοση χρέους. Το LinkedIn θα κρατήσει την αυτονομία του και το προϊόν του, θα ενσωματωθεί στο τμήμα Productivity and Business Processes της Microsoft, με τον CEO Jeff Weiner να υπάγεται απευθείας στον Satya Nadella.

To LinkedIn έχει 433 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, και 105 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, 60% εξ’ αυτών μέσω της εφαρμογής για Smartphones. Από τα πληροφοριακά στοιχεία της παρουσίασης της εξαγοράς ξεχωρίζει τόσο το «διαστημικό» νούμερο των 45 δισ. page views κάθε τρίμηνο αλλά και η Lynda.com, η οποία έχει εξαγοραστεί από το LinkedIn.

Η Microsoft η οποία δεν έχει κάποια σημαντική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη βάση χρηστών του LinkedIn για να προωθήσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της (software και cloud).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.