ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση από τη Συγγρού

Η Ν.Δ. προσδοκά αλλά δεν υιοθετεί το #Παραιτηθείτε

Αντεπίθεση από τη Συγγρού για τις δηλώσεις των κυβερνητικών. Στο στόχαστρο και ο Βούτσης...
nd

Να πιστωθεί πολιτικά την όποια κινητοποίηση του κινήματος #Παραιτηθείτε θα ήθελε η Νέα Δημοκρατία, γνωρίζοντας ωστόσο ότι όποια κίνηση υιοθέτησης της κίνησης θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μπούμερανγκ: είτε εξαιτίας μίας ενδεχόμενης μικρής συμμετοχής πολιτών στην αυριανή συγκέντρωσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είτε θολώνοντας την εικόνα ενός συντηρητικού κόμματος που εμφανίζεται να... βγαίνει στους δρόμους.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επιδιώκει να ταυτίσει τις διαμαρτυρίες με τη Ν.Δ., γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για αρκετούς προκειμένου να μετέχουν σε αυτές.

Συνεπώς, οι δηλώσεις – συχνά ακραίες – κυβερνητικών στελεχών δεν συνιστούν γλωσσικά ολισθήματα αλλά μία συγκροτημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει προϋποθέσεις περιχαράκωσης των αυριανών κινητοποιήσεων.

Στη Ν.Δ. κυριαρχεί η άποψη για αποχή των κεντρικών στελεχών της από τις συγκεντρώσεις, αν και βουλευτές με ειδικό επικοινωνιακό και πολιτικό βάρος, όπως ο Αδ. Γεωργιάδης, έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρόντες. Παράλληλα, η Συγγρού βγαίνει στην αντεπίθεση εις ότι αφορά την κυβερνητική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στον απόηχο δηλώσεων που φλέρταραν με την... απαγόρευση των συγκεντρώσεων όσο και ως προς την καθημερινή άσκηση εξουσίας και τη νομοθέτηση στη Βουλή. Δεν είναι τυχαία, προς τούτο, η απόφαση να παραχωρηθεί – σήμερα το μεσημέρι – συνέντευξη τύπου στη Βουλή από τους Γ. Κουμουτσάκο και Κ. Τσιάρα. Η επιλογή του τόπου δεν είναι τυχαία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Συγγρού μοιάζει αποφασισμένη να στρέψει τα βέλη της και προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς πλέον υπάρχει μεγάλος αριθμός πράξεων και παραλείψεων που στοιχειοθετεί την κριτική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.