AUTO - MOTO

Η στρατηγική της για το 2050

Η νέα εκστρατεία της Toyota για το περιβάλλον

H Toyota έχει συμβάλει καθοριστικά στη προστασία του περιβάλλοντος. Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της για να μειωθεί η επιβάρυνση στο περιβάλλον ήταν να αναπτύξει μια μεγάλη γκάμα υβριδικών αυτοκινήτων.

Πρόσφατα η εταιρεία οργάνωσε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε τη στρατηγική της για το 2050. Το μήνυμα ήταν «Επενδύουμε σήμερα για την δημιουργία μιας μελλοντικής κοινωνίας σε αρμονία με τη φύση».

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, έχει κάνει υψηλές επενδύσεις σε έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων, οικονομικών βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, της υβριδικής τεχνολογίας καθώς και της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου καυσίμου. Διαθέτει στη γκάμα της το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που κινείται με υδρογόνο, το Mirai.

Η περιβαλλοντική πρόκληση 2050, που η Toyota ανακοίνωσε το 2015, αποτελείται από τις εξής δράσεις:

- Νέο όχημα με μηδενικές εκπομπές CO2 και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 90% ως το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα που είχαν το 2010.

- Μηδενικές εκπομπές CO2 σε όλη τη διάρκεια ζωής. Έχει στόχο να εξαλείψει τις εκπομπές C02 που παράγονται κατά την κατασκευή των οχημάτων και όταν τα οδηγούν οι πελάτες της.

- Ελαχιστοποίηση και βελτιστοποίηση της χρήσης νερού. Οι ανάγκες του κόσμου σε νερό αυξάνονται ραγδαία, έτσι είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλαχθεί η ύπαρξή του περιορίζοντας την ποσότητα που χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή των προϊόντων και να ανακυκλώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ξεκίνησε την συλλογή νερού της βροχής στα εργοστάσια παραγωγής, ώστε να περιοριστεί η ποσότητα του νερού που αντλείται από το έδαφος ή το δημόσιο δίκτυο. Έχουμε ανέπτυξε μεθόδους καθαρισμού ώστε το νερό που χρησιμοποιείται να χρησιμοποιηθεί ξανά, ή να επιστρέφει με ασφάλεια στο τοπικό δίκτυο παροχής.

- Δημιουργία κοινωνίας και συστημάτων βασισμένων στην ανακύκλωση. Οι αυξανόμενοι πληθυσμοί, η οικονομική ανάπτυξη και η επιθυμία για πιο άνετους τρόπους ζωής, ασκούν αυξανόμενη πίεση στους φυσικούς πόρους και δημιουργούν περισσότερα απορρίμματα. Θέλει να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση μιας ιδανικής κοινωνίας ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.