ΚΟΣΜΟΣ

Για καλύτερες αποδόσεις

Οι πλούσιοι Κινέζοι επενδύουν στο εξωτερικό

Περισσότεροι πλούσιοι Κινέζοι αναμένεται να επενδύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για καλύτερες αποδόσεις τα επόμενα χρόνια, καθώς η κινεζική οικονομία συνεχίζει το άνοιγμά της, σύμφωνα με έκθεση που ανακοινώθηκε χθες από κοινού από την China Industrial Bank (CIB) και τη Boston Consulting Group (BCG).

Εκτιμάται ότι το ποσοστό της περιουσίας των Κινέζων, που θα τοποθετηθεί στο εξωτερικό, θα αυξηθεί από 4,8% σήμερα σε περίπου 9,4% τα επόμενα πέντε χρόνια, με τα ποσά υπό διαχείριση (Assets under Management) των επενδύσεων στο εξωτερικό να αυξάνονται στα 13 τρισ. γιουάν (1,98 τρισ. δολάρια ΗΠΑ), αναφέρει η έκθεση για τον πλούτο στην Κίνα.

Το ποσοστό της ατομικής περιουσίας, που επενδύεται σε αλλοδαπά στοιχεία ενεργητικού, είναι χαμηλότερο στην Κίνα από ό,τι σε άλλες χώρες. Καθώς το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας συνεχίζεται, ωστόσο, το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται, χάρη στη φιλελευθεροποίηση των ρυθμίσεων και του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στο εξωτερικό.

Από την έκθεση προκύπτει ότι, παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, ο πλούτος των ατόμων (high net worth individuals, HNWIs) με περιουσία μεγαλύτερη από 6 εκατ. γιουάν, αυξάνεται σταθερά. Οι κινεζικές οικογένειες με έναν τέτοιο πλούτο θα φθάσουν τα 3,88 εκατομμύρια έως το 2020 και τα επενδύσιμα διαθέσιμά τους θα αντιστοιχούν τότε στο 51% της ατομικής περιουσίας των Κινέζων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.