ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η πρόταση για «εθνική γραμμή» είναι πρόταση εξόδου από τα μνημόνια

Αλλαγή πολιτικής ζητά εδώ και τώρα η Φώφη Γεννηματά, εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε βγαίνει. Μόνο έτσι εξάλλου, θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικηθεί με αξιώσεις αλλαγή των όρων της συμφωνίας.
fofi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα, επιμένει στην ανάγκη «εθνικής γραμμής», βασισμένης στο δίπτυχο Ανάπτυξη-Κοινωνική Συνοχή. Στόχος της είναι να προωθηθούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την αγορά καιτην οικονομία, να επαναπροσδιοριστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%το 2018 και να επιταχυνθεί η συμφωνία για την αναδιάρθρωση – απομείωση του δημοσίου χρέους.

ΣτηνΧαριλάου Τρικούπη διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μνημόνιο για έβδομοσυναπτό έτος, όταν όλες οι χώρες με αντίστοιχα προβλήματα μπήκαν και ήδη έχουνεξέλθει, και παρ’ όλα αυτά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.«Παντού υπήρξεστοιχειώδης συνεννόηση εκτός από την Ελλάδα, όπου η ΝΔ είχε άλλη συνταγή και οΣΥΡΙΖΑ μαγική λύση», λένε, καταλογίζοντας στα δύο μεγάλα κόμματα ανευθυνότητα,την οποία και πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός.

«Όποιος αρνείται και σήμερα τη συνεννόησηκαι την ανάγκη εθνικής γραμμής για κρίσιμα ζητήματα όπως το χρέος και ταπλεονάσματα προτάσσοντας το μικροκομματικό του συμφέρον προσφέρει πολύ κακέςυπηρεσίες στη χώρα και τους πολίτες της», λένε, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση τηςπροέδρου του ΠΑΣΟΚ για εθνική γραμμή είναι πρόταση εξόδου από τα μνημόνια. «Οιαντιπαραθέσεις για τα αυτονόητα είναι προάγγελος επιμήκυνσης της ταπεινωτικήςεποπτείας της χώρας και κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα, ούτε ο κ. Τσίπρας,ούτε ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγουν, εξακολουθώντας να τηρούν αποστάσεις και απότα δύο μεγάλα κόμματα.

Όσο για την ερμηνεία της ΝΔ ότι η Φώφη Γεννηματά αποδέχεται στην ουσία την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για νέα συμφωνία που θα περιλαμβάνει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2% από το 2018 και μετά, στην Χαριλάου Τρικούπη αναρωτιούνται για ποια εθνική γραμμή μιλούν στη ΝΔ όταν ακόμα και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ πάντως, θεωρούν ένα τέτοιο σενάριο, απολύτως καταστροφικό για την χώρα στην παρούσα συγκυρία…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.