Neo

Ο Σαχινίδης για τις θεωρίες συνωμοσίας

Στο γεγονός ότι ένα σημαντικό κομμάτι του πίστεψε ότι υπήρχε εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης, με καθόλου ή με μικρό προσωπικό κόστος, αποδίδει τον πολυκερματισμό του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας ο Φίλιππος Σαχινίδης.
saxinidis2

Δεν μπορεί όμως παρά να παρατηρήσει ότι ιστορικά, όταν ο χώρος αυτός κατακερματίζεται, αργεί πολύ να ανασυγκροτηθεί και αυτό λειτουργεί εις βάρος της πορείας της χώρας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Έρευνα», ότι ένα μεγάλο μέρος του χώρου δέχθηκε άκριτα τις θεωρίες συνωμοσίας για τα αίτια της κρίσης, παραβλέποντας το γεγονός ότι στην κρίση μας οδήγησαν η υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η διόγκωση του χρέους από τα 180 δις το 2004 σε 290 δις το 2009. Γι' αυτό και δεν κρύβει την αγωνία του για το πώς θα εκφραστούν πολιτικά στις επόμενες εκλογές όσοι από αυτούς τους ψηφοφόρους δείχνουν να έχουν δεύτερες σκέψεις τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει και εφαρμόζει από κοινού με τους ΑΝΕΛ το δικό του δύσκολο μνημόνιο…

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 11:41 29/06/2016

  Αγαπητέ κύριε Μπόγδη , » αριστεροί οχι μόνο στα λόγια» , είναι και ΟΛΟΙ αυτοί ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ΄ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ , που ΜΕΘΟΔΕΥΜΈΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ-ΣΥΝΩΜΌΤΗΣΑΝ-ΠΡΌΔΩΣΑΝ- ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ άμεσα ή απλά υστερόβουλα σιώπησαν για να μην χάσουν τα καλούδια της Σαμαρικής εξουσίας και της Ψυχαρικής Προστασίας , TΟΝ Γ.Παπανδρέου , όχι μόνο στην ανατροπή του από Πρόεδρος και Πρωθυπουργός αλλά και στην Προσωπική Ηθική του σπίλωση στο βαθμό που να μεθόδευσαν την φυλάκισή του , για ΤΑΧΑ προδοτικές επαφές με Στρος Καν , για τις Λίστες-Ξαδέλφες, για κατάχρηση του ταμείου του κόμματος .
  Η ηρωική κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου 2009-2011 ΑΝΤΕΞΕ : την πτώχευση , τις καθημερινές λεηλασίες και δολοφονίες από αριστεροδεξιούς φασίστες, τις καθημερινές απεργίες, το προδοτικό ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, τα έκτροπα της 28/10/2011 , τους καθημερινούς προπηλακισμούς των κηπουρών της, την Τιμωρητική διάθεση των Μερκοζύ , την απόκρυψη ευθυνών Κομισιών-Μπαρόζο για τον ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΟ ΠΙΕΣΤΙΚΟ έλεγχο στον Ραφήνιο Δοσίλογο Λιποτάκτη φίλο και ομοϊδεάτη , την διακομματική-διαμιντιακή ομερτά αθώωσης Καραμανλή ΑΡΑ συνεπαγωγικής ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ Παπανδρέου , ΑΛΛΑ ΑΝΕΤΡΑΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ , από τους δελφίνους Πασόκους και τα πασοκικά Συνδικαλιστικά κομματόσκυλα υπό την ενορχήστρωση ΨΥΧΑΡΗ-ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ . ΑΥΤΟΙ είναι ΤΩΡΑ που θα καθίσουν από την άλλη πλευρά του τραπεζιού για το ντηλ Σύμπραξης με τον Γιώργο … ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αμφιβάλω αν ΑΥΤΟΣ ο εσμός αρπαχτικών θα δεχτεί και πολύ περισσότερο θα εφαρμόσει Αντιπελατειακή Προγραμματική Συμφωνία .
  Πολύ φοβάμαι πως θα χρονοτριβήσουν , σε ατέρμονες συνομιλίες για να κερδίσουν την ανοχή- επαναπροσέγγιση του 2,47% του ΚΙΔΗΣΟ και μετά με κάποια πρόφαση θα υπαναχωρήσουν , προσδοκώντας να έχουν εγκλωβίσει σημαντικό ποσοστό του 2,47% . ΑΛΗΘΕΙΑ τι άλλαξε από τον 09/2015 ή από την προ 2μήνου δήλωση ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ-ΑΠΟΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , στον ΔΟΛιο Πρετεντέρη (ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ η ΦΩΦΑΡΑ … ΔΉΛΩΣΕ ΠΙΣΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΧΑΡΗ) ?
  ΤΟΙΧΟ-ΤΟΙΧΟ , κινούμενοι στο λάκκο με τα ερπετά , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΣΑ ΟΙ ΕΧΙΔΝΕΣ , δεν πιάνονται φίλοι – συνεργάτες , ή θα τα ξεδοντιάσεις ή θα σε δαγκάσουν … Πρέπει ΠΑΝΤΑ να το έχει στο μυαλό του ο Γιώργος , ο Σαχινίδης και οι λοιποί που θα επιχειρήσουν να διαπραγματευτούν .

  • Θ.Τ. 14:51 29/06/2016

   Freeman, συμφωνώ . Προσπαθώ να τα πω με ακόμα πιό λίγα λόγια .
   Ο ΓΑΠ και λίγοι «κηπουροί» ήταν ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ! οι μόνοι πυροσβέστες .
   Δείξαν το 2009 – 2011 πως είναι το μη πελατειακό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ .
   Δείξαν πως ΜΟΝΟ μέσα από το ΠΑΣΟΚ βγήκε ΑΥΤΟΦΩΤΗ πολιτική μεταχουντικά στην Ελλάδα.
   Οσα «γκεσέμια» πήγαν Σύριζα ήταν πελατειακοί πασόκοι .
   Η σημερινή ταμπέλα ΠΑΣΟΚ έχει πάααραπολλούς πελατειακούς πασόκους και προιόντα σωλήνα .
   Ο Βενιζέλος είναι ΜΟΝΟ πελατειακός . Ξένο σώμα .
   Ο ΓΑΠ και οι λίγοι «κηπουροί» να μιλούν με ( σχεδόν ) όλους
   γιά π ρ ο γ ρ α μ μ α
   γιά Α Ν Τ Ι Π Ε Λ Α Τ Ε Ι Α Κ Ε Σ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
   γιά μιά ΜΕΤΑΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .
   Αλλά – αχ – να μιλάγαν και μεταξύ τους ΔΗΜΟΣΙΑ
   αφού στα βασικά λένε τα ίδια .
   ΓΑΠ, Παπακ, Ραγκούσης, Γερουλάνος κ.λπ.
   μαζί με κόσμο εκτός πρώην και νυν ΠΑΣΟΚ
   που λένε κι αυτοί πολλά αντιπελατεικά .
   Kαι μάλιστα με αξιοπιστία .
   Οχι αλα Κα Φώφη, κλάσμα ΔΗΜΑΡ, ξεροπόταμο κ.λπ.

  • Αγαπητοί μου φίλοι freeman και ΘΤ ,
   Εγώ παραμένω με τις αριστερές αρχές μου !
   Μιά απο αυτές ειναι να μην ξοδεύω περισσότερα άπ´ όσα κερδίζω διά της εργασίας μου και των δεδουλευμένων μου .
   Μετά, ζητάω μετ´ επιτάσεως μιά δικαιότερη κοινωνία με αξιοκρατία, δικαιοσύνη και διαφάνεια και φυσικά αναγνωρίζω οτι οι αλλαγές που ξεκίνησαν στην διετία 2009 -11 πρέπει να συνεχιστούν .
   Ας τις κάνουν και άλλες κυβερνήσεις αν μπορούν και θέλουν.
   Ούτε κολώνω στο ότι μερικοί » τότε κηπουροί » στην Κυβέρνηση του ΓΑΠ τώρα το
   » πολυκέφτονται » ή αντιδρούν στο να ενταχθούν στο ΚΙΝΗΜΑ των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ …Δεν θα τους παρακαλέσω.
   Είμαι στην Πάρο από σήμερα το απόγευμα και αν δω τον σύντροφο Ραγκούση θα του το διαβιβάζω ο ίδιος.
   Κατά τ´άλλα χρειάζεται δουλειά απο όλους μας στην πράξη , όχι μονον στην θεωρία .

 2. Αρχίζουμε με το να φέρουμε πίσω στο κοινοβούλιο ανθρώπους με ηθικές βάσεις και πολιτική λογική με διορατικότητα σαν την φωνή του Φίλιππου Σαχινίδη !
  Όσοι από μας δεν αλλαξοπιστησαμε και παραμείναμε αριστεροί οχι μόνο στα λόγια όπως αυτοί που πέρασαν στο στρατόπεδο του Τσίπρα και των ΑΝΕΛ για καρέκλες και προδοσία ,τώρα έχουμε μπροστά μας καινούργιους αγώνες …
  Να φέρουμε το ΚΙΝΗΜΑ των Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Βουλή για να ακούγονται οι πεποιθήσεις , οι ανάγκες και τα οράματα του Έθνους μας για μιά δικαιότερη Κοινωνία και ένα πρόγραμμα για το μέλλον των νέων μας με αξιοκρατία και επιβράβευση στην προσπάθεια .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.