ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε cinema;

Η τρυφερότητα του «Τρούμαν» και η ένταση της «Απόκρυψης»

Η ρεαλιστικά δραματική «Απόκρυψη» και η συγκινητική «Τρούμαν» ξεχωρίζουν από τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας.

WARCRAFT: Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ
WARCRAFT Περιπέτεια φαντασίας Διάρκεια: 123'
Σκηνοθεσία : Ντάνκαν Τζόουνς
Πρωταγωνιστούν : Τράβις Φίμελ , Πόλα Πάτον , Τόμπι Κέμπελ, Ντόμινικ Κούπερ, Ρουθ Νέγκα , Μπεν Φόστερ.

Το ειρηνικό βασίλειο του Άζεροθ, δέχεται την επίθεση τρομερών Όρκ πολεμιστών που εγκαταλείπουν την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους για να αποικήσουν μια άλλη. Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, ο ένας στρατός αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας καταστροφής κι ο άλλος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης. Αρχίζει έτσι μια εντυπωσιακή επική ιστορία δύναμης και θυσίας όπου ο πόλεμος έχει πολλά πρόσωπα, και που ο καθένας παλεύει για κάτι.

Η ταινία που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά παιχνιδιών της Blizzard έχει μεν οπτικές συγκινήσεις αλλά αυτές σπαταλιούνται σε μια αργή και ανιαρά κουραστική αφήγηση χωρίς καμιά εμφανή κινηματογραφική αξία παρά μόνο την επική προσαρμογή στην εμπορική επιτυχία του βιντεοπαιχνιδιού. Χώρια που απαιτεί από τους αμύητους στη πλοκή του συγκεκριμένου βίντεο παιχνιδιού να κάνουν διανοητικούς ακροβατισμούς για να καταλάβουν από την αρχή την αφήγηση.

Now-you-see-me-2Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ 2
NOW YOU SEE ME 2 Περιπέτεια, Διάρκεια: 115'
Σκηνοθεσία : Τζον Μ. Τσου
Πρωταγωνιστούν : Ντάνιελ Ράντκλιφ, Λίζι Καπλάν, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο

Αφότου κατάφεραν να ξεγελάσουν το FBI κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τα μαγικά τους θεάματα σε στιλ Ρομπέν των Δασών, έναν χρόνο μετά οι μάγοι βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο για ένα θέαμα που ελπίζουν θα ξεσκεπάσει τις ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Ο άνδρας πίσω από τα κόλπα τους είναι ο Ουόλτερ Μέιμπρι, ένα παιδί-θαύμα του τεχνολογικού κόσμου που αναγκάζει τους Καβαλάρηδες να σχεδιάσουν την πιο απίθανη ληστεία τους μέχρι τώρα. Η μόνη τους ελπίδα είναι να καταφέρουν ένα τελευταίο, φαινομενικά αδύνατο κόλπο για να καθαρίσουν το όνομά τους και να αποκαλύψουν τον σατανικό εγκέφαλο πίσω από όλα.

Λιγότερο καινοτόμα, μυστηριώδης και δυναμική από την πρώτη ταινία, οι περιπετειώδεις «Τέσσερις Καβαλάρηδες» επιστρέφουν εξερευνώντας τα όρια της τέχνης των ψευδαισθήσεων ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όμως οι υποτιθέμενες δεξιότητες του κουαρτέτου των μάγων χάνονται σε χαοτικά τεχνάσματα υπακούοντας στην σεναριακή επιδίωξη να μπλέξουν στην ταυτότητα τους κάτι ανάμεσα στους Avengers και στη Συμμορία των 11.

me-apokripsiΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ
AL DESVONOCIDO / RETRIBUTION Θρίλερ. Διάρκεια: 102'
Σκηνοθεσία : Ντάνι Ντε Λα Τόρε
Πρωταγωνιστούν : Λουίς Τοσάρ, Ελβίρα Μινγκέζ, Φερνάντο Κάγιο, Χαβιέ Γκουτιέρεζ

Ο Κάρλος, στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί…

Μια ρεαλιστικά δραματική ταινία με ένταση, ρυθμό και εξαιρετικές ερμηνείες που υπερβαίνει τα στενά όρια του θρίλερ, προβαίνοντας σε ένα κοινωνικό σχολιασμό που ψηλαφεί τη διαφθορά, τη βια, τις ψυχώσεις και το φόβο στη τρέχουσα ισπανική πραγματικότητα.

TRUMANΤΡΟΥΜΑΝ
TRUMAN Κομεντί. Διάρκεια: 108'
Σκηνοθεσία : Σεσκ Γκάι
Πρωταγωνιστούν : Ρικάρντο Νταρίν, Χαβιέ Καμάρα, Ντολόρες Φόντζι

Όταν ο Χούλιαν δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη από το παιδικό του φίλο Τόμας, η συνάντηση τους είναι γλυκόπικρη. Η επανένωση τους, η πρώτη μετά από πολλά χρόνια θα είναι και η τελευταία τους. Διεγνωσμένος με σοβαρή ασθένεια, ο Χούλιαν αποφασίζει ότι δε θέλει να κάνει άλλες θεραπείες, αλλά να ασχοληθεί με τα κληρονομικά του, την ίδια του την κηδεία, και το πιο σημαντικό απ'όλα: να βρει ένα σπίτι για τον αγαπημένο του σκύλο: Τρούμαν.

Χιούμορ κι ευαισθησία επενδύονται σε μια προσωπική ιστορία φιλίας που μελετάει την λανθασμένη αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι για το θάνατο, προσφέροντας διεξόδους κατανόησης και αντιμετώπισης του μοιραίου με πολιτισμένο τρόπο.

 

loloΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ
LOLO Κωμωδία Διάρκεια: 100'
Σκηνοθεσία : Ζουλί Ντελπί
Πρωταγωνιστούν : Καρέν Βιαρντ, Ντάνι Μπουν, Βινσέν Λακόστ , Ζουλί Ντελπί

Η 40άρα κομψή Παριζιάνα Βιολέτ κάνει τις διακοπές της στον ειδυλλιακό γαλλικό νότο, όπου συναντά τον γλυκύτατοΖαν -Ρενέ . Αν και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, η χημεία μεταξύ τους είναι τόσο καλή που βρίσκονται ξανά στο Παρίσι. Όμως, ένα τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται ξαφνικά και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ζευγαριού. Ο Λολό , ο 19χρονος κτητικός γιος της Βιολέτ , είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί τον επίδοξο εραστή, με κάθε τρόπο.
Υποτιθέμενη κοινωνική σάτιρα που φέρνει αντιμέτωπους μια μόνη μάνα με τον έφηβο γιο της . Επηρμένη αφήγηση υπό μια αφρώδη γυναικεία προοπτική για την επιεική ανατροφή των παιδιών και ποτέ δεν ωριμάζουν, και όπως στην ταινία γίνονται κυβερνο-τρομοκράτες!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.