ΚΟΣΜΟΣ

Για την απραξία στην οπλοκατοχή

ΗΠΑ: Οι βουλευτές των Δημοκρατικών σταματούν την καθιστική διαμαρτυρία

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισαν να τερματίσουν την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούσαν στο Κογκρέσο, διαμαρτυρόμενοι για την απραξία του Σώματος και την αδυναμία του να ψηφίσει μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.
kath

"Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω. Θα φύγουμε από εδώ" ανακοίνωσε στο ημικύκλιο του κοινοβουλίου ο Τζον Λιούις, ο βουλευτής από την Τζόρτζια που είχε την πρωτοβουλία της κίνησης αυτής. Όμως "θα κρατήσουμε την πίστη μας και θα επιστρέψουμε εδώ στις 5 Ιουλίου, πιο αποφασισμένοι από ποτέ", πρόσθεσε. Το Κογκρέσο έχει διακόψει τη λειτουργία του μέχρι και τις 4 Ιουλίου, τη γιορτή για την επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Ο βουλευτής Στένι Χόιερ, ο δεύτερος στην ιεραρχία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι βουλευτές θα επιστρέψουν στις περιφέρειές τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να εξασφαλίσουν περισσότερη στήριξη ώστε να περάσουν τα μέτρα που επιδιώκουν.

Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ρεπουμπλικανοί σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μια ψηφοφορία αργότερα σήμερα για να ακυρώσουν το διακομματικό συμβιβαστικό νομοσχέδιο για τον έλεγχο της αγοράς όπλων το οποίο ήταν υπό διαπραγμάτευση εδώ και αρκετές ημέρες.

Η Γερουσία αναμένεται επίσης να διεξαγάγει ψηφοφορία για ένα πιο συντηρητικό μέτρο που προωθούν οι Ρεπουμπλικανοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.