Neo

Υπάρχει ζωή πέρα από την πολιτική…

Απάντηση σε όσους επιμένουν να λένε ότι το βιβλίο του «Game Over- Η Αλήθεια για την Κρίση» είναι ο τρόπος του να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
papakonstantinou

Ερωτηθείς αν θα ξαναπειραματιζόταν στο‘καμίνι’ της πολιτικής, απάντησε στην ιστοσελίδα Liberal.gr ότι δεν είναι της σχολής ‘πολιτική δια βίου’. «Μπήκα αργά, όχι από τον καθιερωμένο κομματικό δρόμο, και έζησα συμπυκνωμένα σε μερικά χρόνια αυτά που άλλοι ζουν σε δεκαετίες», είπε, «τραβάω μια γραμμή και πάω παρακάτω. Υπάρχει ζωή πέρα από την πολιτική».

Προς τιμήν του, πάντως, διαψεύδει και όσους διαρρέουν ότι θέλησε κάποτε, εν ώρα κρίσης, να παραιτηθεί. «Η δική μου αντίληψη για την πολιτική δεν ήταν ποτέ μία λογική αυτοπροστασίας με στόχο να μακροημερεύσω», είπε, χαρακτηρίζοντας ‘τιμή και τεράστια ευθύνη’ το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο και παρομοίασε για την περίοδο που το υπηρέτησε ως ένα«τεράστιο κύμα» που τον έπαιρνε κάθε πρωί και τον ξέβραζε κάθε βράδυ. «Αλλά τελικά η πολιτική αυτό πρέπει να είναι. Δεν διαλέγεις τον χρόνο ή τον ρόλο που σου επιφυλάσσεται. Κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και αποδέχεσαι τις συνέπειες, αλλά τουλάχιστον είσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου»…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Διχόνοια η προαιώνια κατάρα μας…

  Θα είχε γίνει το Δημοψήφισμα2011.
  Θα είχαν πει 60-65% των Πολιτών (έστω & βρίζοντας) ΝΑΙ στο €.
  Θα είχε γίνει Οικουμενική Κυβ. για ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ εφαρμογή της ΡΗΤΗΣ Λαικής Εντολής.
  Θα είχαμε μειώσει το υπόλοιπο 2% Πρωτ. Ελλειμ. (Μέρκελ, Μαξίμου 8/10/12: «διετία 2010-11 μειώθηκε από 12 %σε 2%») .
  Θα βγαίναμε από το σφιχτό Μνημόνιο μονιασμένοι για να ασχοληθούμε με την Δομική Μεταρρύθμιση του Κράτους για τα επόμενα 100 χρόνια.

  H διχόνοια διοχετεύτηκε μεθοδικά , με εθνικιστικό πατριδοκαπηλικό μανδύα , από Φεουδαρχική Ελίτ , πολιτικόδημοσιογραφική αυλή της & ισχυρές οργανωμένες συνδικαλιστικόσυντεχνείες διότι θα έχαναν τα προνόμια πολλών 10ετιών.

  Στοχοποίησαν το Παπανδρεικό γονίδιο με ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ αλλά απλοϊκό άρα εύληπτο πολιτικό μήνυμα: «φταίει ο Ανδρέας γιατί αύξησε το βιοτικό επίπεδο μιας διακομματικής μεσαίας τάξης 7-8 εκ. πολιτών ,ΑΛΛΑ φταίει & ο Γιώργος γιατί περιορίζει το βιοτικό επίπεδο αυτό!»
  Έτσι ΟΛΕΣ οι άλλες πολιτικές οικογένειες , Αθωώνονταν.

 2. Θ.Τ. 11:56 10/06/2016

  » ..Τραβάω μιά γραμμή .. » , λέει ο Παπακ .
  Υπουργέ, ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ .
  Δεν είναι μόνο που η τιμή του «Ντρέυφους» πρέπει να αποκατασταθεί
  ( πρώτα-πρώτα γιά την τιμή της πατρίδας ),
  αλλά και γιατί μιά φωνή ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, χωρίς ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΗ είναι είδος εν τραγική ανεπαρκεία .
  ΕΠΡΑΞΕΣ ( 2009 – 2011 ) και έγραψες ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΟ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.