ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της απλής αναλογικής οι Οικολόγοι Πράσινοι

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ανέκαθεν υπέρ της απλής αναλογικής και των εργαλείων που εντείνουν την εμπλοκή των πολιτών, ενισχύουν την άμεση δημοκρατία, την τοπικότητα και αυξάνουν την διαφάνεια» δήλωσ η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μαρία Πετεινάκη.
oikologoi

Σχετικά με τις δηλώσεις αναθεώρησης του Συντάγματος και εκλογικού νόμου, η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μαρία Πετεινάκη, δήλωσε:

«Το θέμα του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Σε τέτοια ζητήματα είναι που περιμένουμε, με βάση και την συμφωνία συνεργασίας, σημαντικές τομές από την κυβέρνηση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ανέκαθεν υπέρ της απλής αναλογικής και των εργαλείων που εντείνουν την εμπλοκή των πολιτών, ενισχύουν την άμεση δημοκρατία, την τοπικότητα και αυξάνουν την διαφάνεια. Γι' αυτό τον λόγο θεωρούμε επίσης το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ως μέτρο αντιδημοκρατικό, που δεν βοηθάει στην σταθερότητα της κυβέρνησης μιας χώρας. Μπορούμε ως κράτος, με  την κρίση εμπιστοσύνης προς το αντιπροσωπευτικό σύστημα που βιώνουμε, να βαδίσουμε σε πιο ώριμα δημοκρατικά συστήματα. Πρέπει να μπει ένα τέλος στις συνεχόμενες κρίσεις και εκλογές λόγω κυβερνητικής αστάθειας. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα που να μην οδηγεί στην συσπείρωση σε 2 κόμματα, αλλά να βοηθάει στην πολυφωνία, που ούτως ή άλλως υπάρχει στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.