ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Υπέρ της κατάργησης του μπόνους ο Λεβέντης

Με αναφορά στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, ξεκίνησε η συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
leventis

"Κακώς έγινε το δημοψήφισμα στη Βρετανία, η Ευρώπη χρειάζεται όλα τα κράτη", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ για το ίδιο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι "«Είναι ένα σοκ αυτό για την Ευρώπη, ας ελπίσουμε ότι θα το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Εγώ πιστεύω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μεγαλύτερη και σοβαρότερη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. «Και καλύτερη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «και όχι τάσεις δραπέτευσης και αποχώρησης», συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, όπως είπε στους δημοσιογράφους, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι το κόμμα του είναι υπέρ της κατάργησης του μπόνους, ενώ διαφωνεί με το σπάσιμο των περιφερειών. Επίσης, ζητά να παραμείνει το 3%, να καταργηθεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας και να μειωθεί σε 200 ο αριθμός των βουλευτών.

Ως προς το Σύνταγμα, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως «είναι σοφό, δεν πρέπει να το πειράξουμε πολύ», τασσόμενος υπέρ της απάλειψης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της ασυλίας των βουλευτών.
Ως προς το ενδεχόμενο ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας απ' ευθείας από τον λαό, ο κ. Λεβέντης είπε ότι έτσι θα δημιουργούνταν δύο πόλοι εξουσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.