ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεκτό το αίτημα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Υποχρεωτική η παρουσία όλων των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την αυτοπρόσωπη  εμφάνιση στο εδώλιο των 18 κατηγορουμένων που φέρονται να συνδέονται -κατά την κατηγορία - με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διέταξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλει σε προηγούμενη συνεδρίαση η οικογένεια του θύματος . Έτσι , στην επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου στο εδώλιο θα καθίσουν και οι 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Ρουπακιάς .

Νωρίτερα, υπέρ της εμφάνισης των κατηγορουμένων είχε ταχθεί με την πρότασή της και η εισαγγελέας της έδρας.

« Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να καλέσει τους κατηγορούμενους προς διερεύνηση της αλήθειας. Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν »  είπε η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνοντας ότι ο μάρτυρας που ακολουθεί (σ.σ. μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα ) είναι αυτόπτης και φέρεται να έχει αναγνωρίσει δυο άτομα.

Από την πλευρά του οι περισσότεροι δικηγόροι υπεράσπισης διαφώνησαν με την εισαγγελική πρόταση προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει για εκείνους οικονομικές συνέπειες καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους. Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και σήμερα στο εδώλιο κάθονταν ένας από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στην υπόθεση .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.