ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση η αντίδραση του ΓΕΣ

Καψόνι από άλλες εποχές στην Ευελπίδων-Αποβάλλονται δύο σπουδαστές

Περιστατικό ανάρμοστης συμπεριφοράς σημειώθηκε στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων, με «πρωταγωνιστές» ευέλπιδες μεγαλύτερης τάξης, οι οποίοι υπέβαλαν σε «καψόνι» πρωτοετή εύελπι.
eu

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που διέταξε να γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από τον οργανισμό της σχολής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις διαδικασίες επιβλέπει ο αρμόδιος Α’ υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν δύο τριτοετείς ευέλπιδες σήκωσαν τα ξημερώματα πρωτοετή και τον υπέβαλαν σε επιλήψιμη και μη προβλεπόμενη σωματική δοκιμασία. Σημειώνεται πως οι τεταρτοετείς βρίσκονταν εκτός σχολής ακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους, οπότε την «ηγεσία» είχαν αναλάβει οι τριτοετείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο τριτοετείς παραπέμπονται στο συμβούλιο της σχολής με το ερώτημα της αποπομπής, ενώ για όσους παρακολουθούσαν το περιστατικό και δεν επενέβησαν για να το αποτρέψουν, προβλέπεται αυστηρά ποινή φυλάκισης που εκτίεται εντός της σχολής.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το καψόνι θα πρέπει να ήταν πολύ βάρβαρο. Αν ειναι έτσι , πολύ καλά θα κάνουν να τους αποβάλλουν ! Ο Στρατός δεν έχει ανάγκη «στρατόκαυλους» για να πατύχει την αποστολή του. Μπορεί και χωρίς αυτούς !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.