ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν δε θα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα της Αιγύπτου»

Kαταδικάζει την ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Μόρσι το τουρκικό ΥΠΕΞ

Tο τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα την επιβολή της ποινής ισόβιας κάθειρξης στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

“Είμαστε σοβαρά προβληματισμένοι και καταδικάζουμε την ποινή που επιβλήθηκε στον Μόρσι, τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου, ο οποίος κρατείται από το 2013,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ.

“Πιστεύουμε ότι η ετυμηγορία αυτή, δε θα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα της Αιγύπτου,” τονίζει η ανακοίνωση.
Χθες έγινε γνωστό ότι Αιγυπτιιακό δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην Ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, αλλά και δύο άλλους Ισλαμιστές, σε ισόβια φυλάκιση με κατηγορίες για κατασκοπεία, αλλά και για την παράδοση “διαβαθμισμένων εγγράφων” στο Κατάρ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων “Xinhua” επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση “NileTV.”
Η ισόβια κάθειρξη μεταφράζεται πρακτικά σε φυλάκιση 25 ετών, στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, δικαστήριο στο Κάιρο επικύρωσε την καταδίκη σε θάνατο, έξι κατηγορουμένων για σχέσεις με την εκτός νόμου, οργάνωση “Μουσουλμανική Αδελφότητα” και για τις ίδιες κατηγορίες. Οι καταδικασθέντες μπορούν ν΄ασκήσουν έφεση κατά των ποινών.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν στο Κατάρ περιείχαν εμπιστευτικές πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, ενώ παραδόθηκαν στις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ, έναντι τιμήματος 1 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την εισαγγελία του Καίρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.