ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τα νέα μέτρα και το προσφυγικό

«Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης από Δ. Συμπαράταξη και Ποτάμι

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στην κυβέρνηση, με αφορμή τόσο τα μέτρα που συζητούνται στη Βουλή όσο και την πολιτική της στο προσφυγικό.
fofistavros

«Έχω νέα για τον κύριο Τσίπρα. Τον πήραν όλοι χαμπάρι. Κομμένο το δούλεμα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα με στημένα σόου. «Στις offshoreπιάστηκαν στα πράσα. Στην διαπραγμάτευση τα έκαναν μαντάρα. Τα έδωσαν όλα στην τρόικα», είπε, κάνοντας λόγο για φόρους που εξοντώνουν τα νοικοκυριά και πνίγουν τις επιχειρήσεις, για λουκέτα που πολλαπλασιάζονται, για χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ, για δημόσια νοσοκομεία που διαλύονται και για επενδύσεις που υπονομεύονται από τους ίδιους τους υπουργούς. «Η αυτόματη ανάπτυξη είναι η νέα αυτ-Απάτη», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά πως όσο συμβαίνουν όλα αυτά στην χώρα,εκείνος «καμαρώνει στο μαγικό του καθρέπτη».

Τηνίδια ώρα, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατηγορούν την κυβέρνηση και για τηνπολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα. Σημειώνοντας ότι τα πολυαναμενόμενα άλλοτε hot spotsλειτούργησαν μόνο για λίγες μέρες ως κέντρα υποδοχής, εκτιμούν ότι από τις 20Μαρτίου και εντεύθεν, λειτουργούν ως κέντρα κράτησης και προαναχωρησιακάκέντρα, καλλιεργώντας την ανομία και την απελπισία. «Δεν σέβονται ούτε τους πρόσφυγεςούτε τις τοπικές κοινωνίες», λένε, σημειώνοντας με αφορμή τα επεισόδια στηνΜόρια της Λέσβου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα hot spots γίνονταιπεδία μάχης. Αντίθετα, κατηγορούν την κυβέρνηση για προχειρότητα που θέτει σεκίνδυνο τόσο τους πρόσφυγες όσο και τη δημόσια ασφάλεια. Για αυτό καιεπαναφέρουν την πρότασή τους για εθνική συνεννόηση για τη διαχείριση της προσφυγικήςκρίσης, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τα ‘παιχνίδια με την φωτιά’.

Στις προτάσεις που κατέθεσε για τον έλεγχο των ροών και τη διαχείριση των πληθυσμών από το 2015 ακόμα, αναφέρθηκε από τη Σάμο όπου βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης,κατηγορώντας και εκείνος με τη σειρά του την κυβέρνηση ότι έδωσε λάθοςμηνύματα, κλείνοντας το μάτι στους πρόσφυγες και υποσχόμενή τους εμμέσως ότι θα μεταφέρονταν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. «Πίστευε ότι το προσφυγικό θα ήταν μέσο πίεσης για την περήφανη -δήθεν- διαπραγμάτευση», είπε για την κυβέρνηση,αποδίδοντάς της μεγάλες ευθύνες για τους 50.000 περίπου ‘εγκλωβισμένους’ στην χώρα μας ανθρώπους. «Εάν ο κ.Τσίπρας είχε συνάψει συμφωνία με τους εταίρους μας έναν χρόνο πριν,η Ελλάδα δεν θα ζούσε αυτό το δράμα που ζει σήμερα. Δυστυχώς, η προσγείωση τουΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα μας στοιχίζει και σε χρόνο και σε χρήμα», είπε,καλώντας όλες τις επιμέρους δυνάμεις,είτε πρόκειται για τα νησιά υποδοχής προσφύγων, είτε για την Ελλάδα ολόκληρη,είτε όμως και για την Ευρώπη, να μοιραστούν την ευθύνη…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.