ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά σε δημοσίευμα του Βήματος

Κατρούγκαλος: Η σκυτάλη ψεύδους περνά από το ασφαλιστικό στα εργασιακά

Μέσω twitter απαντάει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε δημοσίευμα του Βήματος περί «κατάργησης 13ου και 14ου μισθού».

Το άρθρο αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο ενώ έγινε και αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Βήματος

Για νέο σοκ στην αγορά εργασίας από φθινόπωρο κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το Βήμα, που αναφέρει μειώσεις του εργατικού κόστους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για το «πακέτο μέτρων για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» το οποίο θα κληθεί να αποδεχτεί και να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να απελευθερωθεί η επόμενη δόση του δανείου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το σκληρότερο μέτρο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, αφορά την κατάργηση δύο μισθών (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας), κυρίως για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αφού για τους ήδη εργαζόμενους αναμένεται να προταθεί ο επιμερισμός των ποσών αυτών στους εναπομείναντες 12 μισθούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.