ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι αναφαίρετο»

Και ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Φίλη

Το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι αναφαίρετο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, νωρίτερα στην τηλεόραση του Σκάι.

«Η ξεκάθαρη απάντηση που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σεβόμαστε απεριόριστα το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν», ανέφερε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε ότι η κριτική που άσκησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην κινητοποίηση του «Παραιτηθείτε», είναι πολιτική κριτική στον ακροδεξιό προσανατολισμό της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας. «Οι νέες δηλώσεις Φίλη ήρθαν μετά από την απαίτηση της ΝΔ να παραιτηθεί ο υπουργός», σημείωσε για συμπληρώσει ότι «ουσιαστικά, η ΝΔ έσπευσε να στηρίξει μία δήθεν ακομμάτιστη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου».

«Γνωρίζουμε και από το ρεπορτάζ -φαντάζομαι εσείς έχετε καλύτερη γνώση του ρεπορτάζ της ΝΔ από μένα- την εσωκομματική διαμάχη στους κόλπους της ΝΔ σχετικά με το αν έπρεπε να υπάρχει κομματική ή όχι στήριξη», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος όταν ρωτήθηκε αν η επικείμενη κινητοποίηση είναι κομματική, και επεσήμανε ότι ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε δημοσίως τους πολίτες να προσέλθουν στη διαδήλωση. «Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να κάνουμε σπέκουλα πάνω στις δηλώσεις των υπουργών και πρέπει να τις δούμε μέσα στο πλαίσιο που έγιναν. Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε κατ' αρχήν στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, συμπληρώνοντας και κάνοντας μία πολιτική κριτική στον ακροδεξιό προσανατολισμό της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι καινούργια η κριτική, έχει ασκηθεί και στο παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, όπως εκφράζεται από τον Γεωργιάδη και από άλλους».

Σε ερώτηση εάν «είναι στα όρια του Συντάγματος μία διαδήλωση», η κ. Σβίγκου απάντησε ότι μία διαδήλωση, σίγουρα, δεν είναι στα όρια του Συντάγματος, επέμεινε, όμως, ότι «αυτό στο οποίο άσκησε κριτική ο υπουργός, ήταν ο ακροδεξιός χαρακτήρας και το ακροδεξιό περιεχόμενο αυτής της διαδήλωσης». «Το κάλεσμα της συγκεκριμένης συγκέντρωσης αναφέρεται στην κυβέρνηση ως ένα "εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα". Βλέπουμε, δηλαδή, μία επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων, που ήταν εμπνεύσεως του κ. Σαμαρά και τώρα την ενστερνίζονται οι άλλοι της ΝΔ», υπογράμμισε για να συμπληρώσει: «Εγώ θα περίμενα αντί η ΝΔ να σπεύδει σήμερα να ζητήσει την παραίτηση του κ. Φίλη, να δει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της και το αν θα κόψει μια και καλή τους δεσμούς με τα ακροδεξιά στοιχεία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.