ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ιδιότυπος κοινοβουλευτικός αυταρχισμός»

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αδιέξοδα που δημιούργησε

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για το νέο αναπτυξιακό νόμο.
mitsotakis

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό»  και ζήτησε να σταματήσει η κυβερνητική αυθαιρεσία.

«Χθες απέστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, για θέματα που αφορούν κατάχρηση διαδικασιών και παραβίαση κανόνων στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και τα μεσάνυχτα κατατέθηκε τροπολογία - νομοσχέδιο σε άσχετο σχέδιο νόμου και ευτυχώς, μετά από την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός κ. Μουζάλας την απέσυρε. Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής Αριστεράς», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, που ρώτησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας:

«Δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία; Τι είναι». «Με την παρέμβασή σας αποδεικνύετε όσα λέω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και πως «καμία φιέστα δε μπορεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Θα επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμαστε το 2014 στο τέλος του 2017».

«Για ποια ανάπτυξη μιλάμε;» αναρωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι, οι επιχειρήσεις δεν ζητούν αναπτυξιακό νόμο αλλά μεταρρυθμίσεις και υπέρβαση των εμποδίων,«που ορθώνει ένα κράτος και μια κομματική νομενκλατούρα που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα σαν εχθρό. Δεν έχετε καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται αλλά δημιουργείται. Είναι αντίθετο προς το κρατικίστικο πολιτικό σας DNA».

'Ασκησε επίσης κριτική στους παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους, κάνοντας λόγο για κρατικοδίαιτο μοντέλο καπιταλισμού χαμηλής ανταγωνιστικότητας. «Εθίζαμε τις επιχειρήσεις στην κρατική εξάρτηση και αποκοιμίζαμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας», ανέφερε.

Σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις που περιλαμβάνει ο νόμος, είπε ότι «θα συνεισφέρει 480 εκατ. ευρώ όταν η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει και για τις 16.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει σε πέντε, ότι είναι πολύ λίγες, όταν με 1.200.000 ανέργους θα έπρεπε να δημιουργεί 120.000 θέσεις εργασίας ετησίως».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην απογευματινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και συνέστησε «ψυχραιμία» σε όλους ενώ σημείωσε, ότι, δικαίωμα στις συγκεντρώσεις «δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Η υπερφορολόγηση πλήττει τους ποιο αδύναμους, οι πολίτες αισθάνονται εξαπατημένοι και γι' αυτό αγανακτούν. Γιατί τέτοιος πανικός για μια τέτοια συγκέντρωση; είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην αποψινή συγκέντρωση των «παραιτηθείτε», στην πλατεία Συντάγματος.

«Να μην ενοχλείστε όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται, δικαίωμα στις συγκεντρώσεις δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε, ότι καλλιεργεί «ταξικό διχασμό».

«Χθες αναρτήθηκε, σε γνωστή ιστοσελίδα, πρόσκληση αντισυγκέντρωσης από "μπαχαλάκηδες", η οποία μετά κατέβηκε αλλά η ζημιά είχε γίνει» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε, ότι θεωρεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπεύθυνους για την ασφάλεια των πολιτών που θα λάβουν μέρος στην συγκέντρωση.

«Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ειρηνικά και καταδικάζουμε απερίφραστα φαινόμενα βίας, προπηλακισμών, χειροδικίας από όπου και αν αυτά προέρχονται», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κατέληξε λέγοντας πως, «οι εκλογές θα έρθουν πιο γρήγορα από ότι λογαριάζετε και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.