ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ ζητά να επιστρέφουν και πίσω

Koυρτς: Να μην μπορούν να αιτηθούν άσυλο οι παράνομοι μετανάστες

Οι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη από την Θάλασσα δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αιτηθούν άσυλο, ενώ θα πρέπει να στέλνονται πίσω δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η κεντρώα κυβέρνηση της Αυστρίας έχει υποσχεθεί την ανάληψη σκληρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μετά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες κι έφεραν σε απόσταση αναπνοής από την εκλογή του, τον υποψήφιο της ακροδεξιάς. Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ήταν το κυρίαρχο θέμα στις εκλογές.

“Όποιος μπαίνει σε μια βάρκα και προσπαθεί να εισέλθει στην Ευρώπη παράνομα, καταστρέφει τις πιθανότητες να έχει άσυλο στην Ευρώπη και πρέπει να σταλεί πίσω,” δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός των Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς στην ελβετική εφημερίδα “NZZ am Sonntag.”

Ο Κουρτς που είναι μέλος του συντηρητικού κόμματος OVP αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αυστραλίας, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να διασώσεις μετανάστες στη θάλασσα, χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι αυτομάτως θα τους επιτρέψεις την είσοδο στη χώρα σου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.