ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Το παραμύθι της ανάπτυξης έχει δράκο που κατασπαράζει τα εργατικά δικαιώματα»

«Το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης έχει δράκο, ο οποίος μαζί με το ζεστό χρήμα κατασπαράζει και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Επισημαίνει ότι η επιλογή της αστικής τάξης αυτή την στιγμή, για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, δεν εμποδίζει να παραμείνει ανοικτή η συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό και τονίζει πως τα βαριά μέτρα για τον λαό θα παραμένουν και θα ενισχύονται, γιατί αυτά συνοδεύουν τα κέρδη των μονοπωλίων, είναι- δεν είναι μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης η καπιταλιστική Ελλάδα.

Αναφέρει ότι ο κύριος άξονας αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού είναι η χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή των σκληρών μέτρων και ο εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας στα όρια του συστήματος.

Σε ό,τι αφορά το λαϊκό κίνημα, τονίζει πως στον δρόμο της ανατροπής, για να αλλάξει τάξη στην εξουσία, με ανασύνταξη του κινήματος, ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, ο λαός μπορεί σήμερα να αποτρέψει τα χειρότερα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, να βελτιώσει τη ζωή του.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει πως οι επενδυτικές συμφωνίες Ελλάδας-Γαλλίας θα υλοποιηθούν στις στάχτες των εργασιακών δικαιωμάτων, τόσο των εργαζομένων στην Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.

Εκφράζει την ανησυχία του για τη δραστήρια συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για το ενδεχόμενο νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη και για την προκλητικότητα των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Αλβανίας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, επισημαίνει ότι η κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων δεν οδηγεί σε δίκαιη λύση για τον λαό αλλά σε "αναθέρμανση" ενός "σχεδίου Ανάν", που νομιμοποιεί τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και εγκυμονεί κινδύνους για μελλοντικές ιμπεριαλιστικές εμπλοκές με θύματα τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται και στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα λόγω συνολικά της πολιτικής της ΕΕ, καθώς και στην μονιμοποίηση της ΝΑΤΟικής παρουσίας στο Αιγαίο, ενώ, τέλος, μιλά για τις επόμενες πρωτοβουλίες και δράσεις του κόμματος ενόψει της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή του, το 2018

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.