ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κοκτέιλ καρπούζι με τζίντζερ & λάιμ, με βότκα ή χωρίς

coctail-karpouzi

Υλικά (για 6 ποτήρια)
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι
2 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ (έτοιμο σε συσκευασία ή από κομμάτι ρίζας στον τρίφτη)
χυμό και ξύσμα από 1½ λάιμ
4-6 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με τη γεύση σας)
1 φύλλο δυόσμου κομμένο σε πάνλεπτες λωρίδες και μερικά ολόκληρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια. Το κόβετε σε κομμάτια, το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφού γίνει χυμός, τον περνάτε από σουρωτήρι και τον βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τον σερβίρετε με παγάκια και βότκα (ή ρούμι) σε αναλογία από 1:3 ως 1:5, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας τις πολύ λεπτοκομμένες λωρίδες δυόσμου μέσα στο ποτό· αλλά βεβαίως, ακόμη και χωρίς προσθήκη αλκοόλ ως virgin κοκτέιλ καρπούζι.

Πηγή : www.pandespani.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.