ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Απάντηση στον Φίλη

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ δεν έχει ανάμειξη με τους «Παραιτηθείτε»

Απάντηση στη δήλωση του Νίκου Φίλη για την εκδήλωση «Παραιτηθείτε» ότι «το κίνημα είναι το σχέδιο Β της ΝΔ», έδωσε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος:  «Η ΝΔ δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή και αυτή είναι συνειδητή μας απόφαση. Είναι μία κίνηση πολιτών και εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε να καπελώσουμε, ούτε να κηδεμονεύσουμε. Ο κάθε πολίτης κάνει ό,τι θέλει. Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι δυνάμεις ανεξαιρέτως, έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε τους πολίτες».

«Έχουν κάνει σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα και στα προβλήματα που έχουν σωρεύσει στον τόπο έχει προκαλέσει μία υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα σε συμπεριφορές και σε δηλώσεις. Κατηγορούν, μιλάνε για όρια συνταγματικότητας, μιλάνε για ακροδεξιές ενέργειες, αντιδρούν ουσιαστικά απέναντι στο άρθρο 11 του Συντάγματος που προβλέπει την ελευθερία του συνέρχεστε, αλλά και στο άρθρο 5 του Συντάγματος που δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον Real FM.

Και πρόσθεσε: «Και ρωτάω: Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις; Αυτοί που διακήρυσσαν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα πέσει στους δρόμους; Που έλεγαν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά στους δρόμους; Τώρα τι λένε ακριβώς; Ότι είναι στα όρια της συνταγματικότητας μία κίνηση πολιτών; Μία κίνηση πολιτών που έχει ένα συγκεκριμένο πρόταγμα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνείς κανείς μαζί τους;»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.