ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Θέλουμε να συμβάλουμε στη διακυβέρνηση

Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει με δίκαιο κοινωνικά τρόπο τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, ώστε, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους, η χώρα να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, εκτιμά ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «η ανάπτυξη δεν είναι ένα λογιστικό μέγεθος».

O Φ. Κουβέλης δηλώνει πρόθυμος να συμβάλει στην προοδευτική διακυβέρνηση και να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πολιτικής κίνησης Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει ιδρύσει.

Αναφορικά με τα σενάρια υπουργοποίησής του ξεκαθαρίζει ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν καθόριζαν ποτέ τις αποφάσεις του. «Διεκδικούμε να είμαστε παρόντες, σε μία συγκυρία δύσκολη και για τον τόπο και για τον προοδευτικό χώρο. (...) Θεωρώ ότι είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση» τονίζει ο κ. Κουβέλης.

Σε ερώτηση για τα εργασιακά που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος το φθινόπωρο με τη δεύτερη αξιολόγηση, και «αν αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν ακόμη επώδυνο συμβιβασμό ή ενδεχομένως μια ακόμη πολιτική ήττα σε ένα ζήτημα που λογίζεται ως το τελευταίο του "οχυρό"» ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι «η κυβέρνηση όταν διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία το εννοεί» και τονίζει: «αρκεί ως χώρα να προσέλθουμε ενωμένοι σ' αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης, αναζητώντας τις "βέλτιστες πρακτικές" των εταίρων».

Ο κ. Κουβέλης, απαντώντας στην ερώτηση «αν η πολιτική που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερή» ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , σημειώνει: «(...) Η κυβέρνηση πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και όχι ημιθανή, αξιοποιώντας υπαρκτές δυνατότητες για την ιδιαίτερα αναγκαία οικονομική ανάπτυξη . Αν με ρωτάτε, ναι, αυτό είναι αριστερό!»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.