ΚΟΣΜΟΣ

Στις Βρυξέλλες στις 24 Ιουνίου

Κρίσιμη σύνοδος των κορυφαίων της ΕΕ, μία ημέρα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα

Οι κορυφαίοι ηγέτες της ΕΕ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στις Βρυξέλλες το πρωί της 24ης Ιουνίου, την επομένη του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έγινε σήμερα γνωστό από μια ευρωπαϊκή πηγή.
Belgium EU Britain

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρόκειται να συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή στο περιβάλλον ενός εξ αυτών, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, θα συμμετάσχει επίσης, πρόσθεσε η πηγή.

Η συνάντηση αυτή «δεν είναι ακόμη 100% σίγουρο ότι θα γίνει», δήλωσε η πηγή αυτή, «αλλά προς το παρόν αυτό είναι το σχέδιο».

Μια ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των 28 είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, με το ζήτημα της Βρετανίας πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.