ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Λήξη συναγερμού στη βάση του «Air Force One»

Τη λήξη του συναγερμού ανακοίνωσαν αξιωματικοί στην Κοινή Βάση Άντριου στο Μέριλαντ των ΗΠΑ με μήνυμά που ανήρτησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Λίγο μετά με ένα δεύτερο tweet οι υπεύθυνοι της Βάσης επισήμαναν ότι ο συναγερμός παραμένει σε ισχύ στο νοσοκομείο Malcolm Grow που βρίσκεται εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
base

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι ένας ένοπλος κυκλοφορεί ελεύθερος στη Βάση και είχε αποκλειστεί η πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Ταυτόχρονα οι αρχές απηύθυναν έκκληση στο προσωπικό να αναζητήσει καταφύγιο σε ασφαλείς χώρους.

Η Κοινή Βάση Άντριους είναι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, το Air Force 1. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τη βάση σήμερα.

«Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Malcolm Grow. Oι πρώτες μονάδες έχουν σπεύσει στο σημείο» επισήμαναν νωρίτερα αξιωματικοί της βάσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς ή θύματα.

Στον λογαριασμό της Βάσης στο Facebook, αξιωματικοί γνωστοποίησαν νωρίτερα ότι είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μια άσκηση με το σενάριο ενός ενόπλου που άνοιγε πυρ, «εντούτοις υπήρξαν πληροφορίες ότι εκτυλίσσεται μια κατάσταση όπου πραγματικά ένας ένοπλος κυκλοφορεί ελεύθερος» στο νοσοκομείο της βάσης.

«Λόγω της σοβαρότητας των πληροφοριών, οι υπεύθυνοι της βάσης ενεργούν προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού» τονιζόταν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.