ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ το θέμα

Μ. Ντράγκι: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά το waiver

Στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παρέπεμψε ο Μάριο Ντράγκι την απόφαση για την επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα.
ntragi

Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, όπως αντανακλάται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνεχίζεται μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης

Χρειαζόμαστε πλήρη υλοποίηση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, έσπευσε να συμπληρώσει, παράλληλα.

Ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε ότι για την επαναφορά του waiver - να γίνουν εκ νέου αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή φθηνής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες - θα πρέπει να υπάρξει και η σχετική εισήγηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Ο Ιταλός αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, η ευρωζώνη συνεχίζει να ανακάμπτει, καθώς «ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι μέτριος, αλλά σταθερός». «Οι κίνδυνοι για την οικονομία έχουν εξισορροπηθεί χάρη στα νομισματικά μέτρα» πρόσθεσε. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει ευάλωτη απέναντι σε μία σειρά προκλήσεων, όπως το Brexit και οι γεωπολιτικές εντάσεις.

O Μάριο Ντράγκι  ανακοίνωσε την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της ΕΚΤ για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης:

2016: Στο 1,6% από 1,4% τον Μάρτιο
2017: Στο 1,7% από 1,7% τον Μάρτιο
2018: Στο 1,7% από 1,8% τον Μάρτιο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.